PROJE TANITIMI
Kocaeli Valiliği öncülüğünde Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kocaeli Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" ile geniş katılımlı Proje Tanıtım Toplantısı düzenlendi, projenin il genelinde duyurulması sağlanarak çalışmalar başlatıldı. Dünya genelinde görülme sıklığı giderek artmakta olan kanser ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin arttırılmasını sağlamak amacıyla 4 Şubat Dünya Kanser Günü olarak belirlenmiştir.
PROJE KAPSAMINDA
Proje kapsamında; kadınlara meme kanserinin erken tanısında çok önemli olan kendi kendine meme muayenesi yapmasını öğretmek ve 20 yaşından itibaren her ay uygulamasını sağlamak, Aile Sağlığı Merkezleri ile KETEM (Kanser Tarama Teşhis ve Eğitim Merkezi)’lerde ücretsiz uygulanan meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserleri tarama hizmetleri konusunda onları bilgilendirmek ve bu hizmetlerden faydalanmalarını sağlamak, kadın üreme sağlığı, menapoz, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemini anlatmak, fiziksel aktivite, obezite ve diyabetten korunmak için neler yapılması gerektiği konusunda farkındalık oluşturmak, sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının zararları konusunda onları bilinçlendirmek, organ bağışının ve akılcı ilaç kullanımının toplum için önemini anlatmak, kadınlarımızı şiddete uğradığında, uğrama tehlikesi ile karşı karşıya kaldığında ya da böyle bir duruma tanıklık ettiğinde başvurabileceği kurum ve kuruluşlar ile 6284 sayılı kanun hakkında bilgilendirmek amaçlanmıştır.
BİRÇOK ETKİNLİK YAPILDI
Sektörler arası iş birliğinin sağlanması amacıyla, 23 Ekim tarihinde Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy’un ev sahipliğinde, geniş katılımlı Proje Tanıtım Toplantısı düzenlenmiş, projenin il genelinde duyurulması sağlanarak çalışmalar başlatıldı. Hülya Aksoy’un katılımıyla, ilçe tanıtım toplantıları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kadın muhtarlara yönelik toplantılar, Belediyelerimizin kadın kursiyerlerine yönelik toplantılar, köy programları, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenci- veli ve kadın çalışanlara yönelik toplantılar, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı kadın çalışanları ve personel eşlerine yönelik yapılan programlar, Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikası kadın çalışanlarına yönelik program, Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi kadın çalışanlarına yönelik işaret dili ile yapılan program, İl Müftülüğü kadın çalışanları ve personel eşlerine yönelik yapılan programlar, Gölcük Donanma Komutanlığı kadın çalışanları ve personel eşlerine yönelik yapılan program, Valilik yerleşkesi kadın çalışanlarına yönelik program, kamu hastaneleri ve özel hastanelerde çalışan kadın personeller ve hasta yakınlarına yönelik yapılan programlar, Arapça tercüme ile Suriyeli kadınlarımıza yönelik programlar, KETEM programları gerçekleştirildi.
Gündem Haberleri İçin TIKLAYINIZ...