AK Parti’de erken seçim kararıyla birlikte adaylık heyecanı da başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mevçuk parti gurubunda önemli değişikliğe gideceği kulislerde dillendiriliyor. AK Parti’de üç dönem potasına giren 4’ü bakan 22 ismin akıbetini ise Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) karar verecek. Bu isimlerin yeniden aday gösterilebilmeleri için MKYK’nın tüzükteki yetkisinin kullanmasını gerektiği ifade ediliyor. Bu 22 kişilik listenin içerisinde ilimizden de bir isim yer alıyor.

FİKRİ IŞIK İLE İLGİLİ TEORİLER 

Üç dönem kuralına takılan isimlerden biri de AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Fikri Işık. Fikri Işık’ın milletvekili olabilmesi için MKYK’dan karar çıkması gerekiyor. Ancak böyle bir kararın çıkıp çıkmayacağı ise şuan için bilinmiyor. Siyasi kulislerde ise Fikri Işık’ın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı da olabileceği konuşuluyor. Genel merkeze yakın kaynaklar ise Fikri Işık’ın yoluna devam edeceğini söylüyor. Son sözü ise yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.  

İŞTE O İSİMLER 

Üç dönem kurulan takılan isimler ise şöyle; Bakanlar Mehmet Şimşek, Veysel Eroğlu, Fikri Işık. Lütfi Elvan, TBMM Başkanvekilleri Ahmet Aydın, Ayşenur Bahçekapılı, Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, genel başkan yardımcıları Öznur Çalık, Cevdet Yılmaz, milletvekilleri Necdet Ünüvar, Ahmet İyimaya, Yılmaz Turç, Canan Candemir Bilgiç, Feyzullah Kıyıklık, Recai Berber, Burhan Kayatürk, Mehmet Erdem, Sabahattin Karakelli.