Tüm soruşturma dosyaları İstanbul'da toplanıyor. Üyelerden 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 TL toplayan ÇiftlikBank, 687 milyon 838 bin TL geri ödeme yapmış. Sistemdeki mal varlığı değeri 58 milyon 126 bin TL. Şirketlere sermaye olarak aktarılan para tutarı ise 128 milyon 490 bin TL. Başsavcılık yazısında "Sistemin kuruluşundan bu yana ön görüldüğü şekilde çalıştığının varsayılması halinde katılımcılara 2 milyar 971 milyon 905 bin TL geri ödeme yapılması gerektiği, şüphelilerin ise baştan beri durumun farkında olduğu ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği" belirtildi.Başsavcılık, yürütülen tüm soruşturmalara ilişkin dosyaların İstanbul’da toplanmasına karar verdi. Başsavcılık yazısında, toplanan paralar ile ilgili de sanılandan da beter çekici bilgiler yer aldı. Yazıda, sistem üzerinden toplanan paranın 1 milyar 139 milyon 972 bin lira olduğu kaydedildi. Başsavcılık yazısına göre sisteme para yatıran kişi sayısı ise 132 bin 222.Daha önce haberlerde Çiftlik Bank'ın 511 milyon lira topladığı belirtiliyordu. Çiftlik Bank sistemi ile yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 24 Mart’ta, Türkiye genelindeki cumhuriyet başsavcılıklarına bir yazı gönderdi. Başsavcı Vekili İsmail Uçar imzası ile gönderilen yazıda önemli bilgiler de yer aldı.
ÇİFTLİK BANK ANA SORUŞTURMASI
Başsavcılık yazısında, çeşitli il ve ilçelerde yürütülen soruşturmaların İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi talep edildi. Yazıda, tüm soruşturmaların 2017/225778 numaralı ana soruşturma üzerinden yürütüleceği kaydedildi.
BAŞTAN İTİBAREN BİLİYORLARDI
Başsavcılık yazısında, şüphelilerin, sistemin kurulduğu ilk andan beri bu gerçeğin farkında oldukları ve nitelikli dolandırıcılık suçu kastı ile hareket ettikleri belirtildi.
EŞİ VE YENGESİ TUTUKLU
Çiftlik Bank soruşturması kapsamında Sakarya Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile göz alınan alınan isimlerden eski Genel Müdür Savaş Yıkılmaz, Cafer Çolak, Hamza Toklu ile Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın ve yengesi Havva Aydın tutuklanmıştı.
KARDEŞLER FİRARİ
Mehmet Aydın'ın yanı sıra ağabeyi Fatih Aydın da firari durumda. İki kardeşin Ukrayna'da bir dizi yatırım yaptığı biliniyor. Aydın kardeşlerin, Uruguay dışında başka bir ülkeye gitmiş olabileceği değerlendiriliyor.