CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın hafta sonu gerçekleşen İzmit İlçe kongresinde söylediği açıklama gündeme bomba gibi düşmüştü. Sarıbay kongrede “Biz daha önce F tipi yapılanma derken, FETÖ lideri elimi tuttu diye bir ay elimi yıkamam diyen şahıs şu an Kocaeli milletvekili” iddiasını gündeme getirmişti.

PENSİLVANYA’YA GİTTİLER

Konu ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, o ismi açık açık olarak yine söylemedi. Sarıbay, “Burada isim söylemek çok da önemli değil. O söylediğim kişi, şuan AKP’nin milletvekili. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da hemşerisi aynı zamanda. 17-25 Aralık operasyonu öncesini ele aldığımız zaman AKP’nin yarısı FETÖ’cü olur. Bu kişi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte Pensilvanya’ya gitti. Hatta o gün orada ilimizde çok ünlü bir gazeteci de vardı” şeklinde konuştu.

NET OLARAK AÇIKLAMIYOR 

O dönemin haberlerini incelediğimizde Karaosmanoğlu’na o gezide; AK Partili vekiller Zeki Aygün ile İlyas Şeker, o dönem genel sekreter yardımcısı Tahir Büyükakın, genel sekreter Ersin Yazıcı eşlik ediyor. Ancak Sarıbay’ın bu açıklamalarının ardından AK Partili milletvekillerinin özgeçmişlerine baktığımızda aslen Rizeli olan tek isim Zeki Aygün. Sarıbay, o ismin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hemşerisi olduğunun altını ısrarla çiziyor. O gezide yer alan İlyas Şeker ise Erzurumlu. Ancak buna rağmen Sarıbay, o ismi net olarak açıklamıyor.

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay