Nazım Özgün Erbulan

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Dorsat Yapı ve Dekorasyon Malzemeleri Paz. San. Tic. Ltd. Şti.’nin konkordato talebi kabul edilidi. Kocaeli’de Evoline isimli mobilya firmasının üst firması olan Dorsat’ın konkordato talep kabulünü Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi duyurdu.  Duruşma tarihi  9 Mayıs 2019 tarihinde saat 13:30 olarak belirlenirken Geçici komiser olarak mali müşavir Zafer Şanal ile hukukçu Ferhan Arıkan'ın görevlerine son verilip, mali müşavir Gülzade Yılmaz'ın görevinin devamına karar verildi.

DORSAT-EVOLINE’NİN FAALİYET ALANI NEYDİ?

Şirket proje bazlı toplu işlere mutfak dolabı, banyo dolabı, portmanto, gardrop, kapı ve otel mobilyası gibi ahşap ürünlerinin tasarımı, üretimi ve montajını gerçekleştirmekteydi. Aynı zamanda zincir mağazalara anahtar teslim mağaza dekorasyonu ve inşaat işleri için hizmet veren şirket Turkcell markasının Mavi Nokta, Shop in Shop, İletişim Merkezi mağazalarının mobilya üretimi, doğrama, kepenk, tabela ve inşaat işlerini anahtar teslim olarak yapmıştı.

BÜYÜK FİRMALARLA ÇALIŞMAKTAYDI

Gebze'de bulunan CNC özellikli, bilgisayarlı hassas üretim teknolojisine sahip üretim ve boya tesisleri yaklaşık 10.000 m2 alana sahipti. Mağazacılık projelerinde 3000'den fazla Turkcell mağazasını teslim eden firma, Paşabahçe, Dagi, Kom, Koçtaş gibi sektörünün öncü firmalarıyla çalışıyordu.