Serhat Güneş

İzmit Belediyesi Mart Ayı meclis toplantısı dün Cumhur İttifakı meclis üyelerinin gerçekleştirdiği protesto nedeni ile bugüne ertelenmişti. BELSA Plaza 9. Katta bulunan meclis salonunda gerçekleşen toplantıya İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Başkanlık etti. Toplan 12 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanacağı Meclis toplantısı öncesi meclis üyeleri meclis divanına önerge sundu.

SU BİRİKİNTİLERİ

MHP’li meclis üyeleri İlker Kazan ve Ayhan arpacı meclise toplan 4 önerge sundu. Sunulan önergede, Yeşilova mahallesi Üzmez Sokak’ta, Tepeköy Mahallesi Özdicle Sokakta ve Sanayi Mahallesi Şekerli Sokakta yağmur sonrası oluşan su birikintisi ile ilgili çalışma yapılması talep edildi. Başkan Hürriyet konu ile ilgili çalışmaların aktarılacağını ifade etti.

ŞİDDET İDDİASI

Sunulan bir diğer önemli madde ise, “İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan ve Temizlik İşleri Müdür Yardımcısı Burhan Çakır tarafından yumruklu saldırıyla dövüldüğü iddia edilen Bülent Aktop’un SEKA Devlet Hastanesi’nden 3 gün iş göremez raporu aldığı doğru mudur? Doğru ise müdür hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Yapılmamışsa neden yapılmamıştır?” şeklinde soruldu.

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Soruya cevap veren Başkan Hürriyet, “Başkan yardımcımız talimatı ile tutanaklar tutuldu. Olaya katılan kim varsa soruşturma başlatıldı. Daha detaylı açıklama yapılacaktır. Bu konu da müsamahhımız yok. Ne gerekiyorsa gereğini yapacağız.” ifadelerini kullandı. Millet ittifakı meclis üyeleri ise ertelenen oturumdaki huzur haklarının Mehmetcik Vakfına bağışlanmasını talep etti.

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN