Kabullerde Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu ve TOBB Genel Kurul Delegelerinden; Ayhan Zeytinoğlu, Hasan Tahsin Tuğrul, Necmi Gidici, Filiz Akkaş, Albert Saydam, Orhan Sarısüleyman, Metin Aktürk, Kubilay Kırman, Ömer Yavuz, Sacit Ertuğ, Tekin Urhan, Ahmet Bayraktar, Tunç Atıl, Yunus Çiftçi ile Genel Sekreter Memet B. Turabi hazır bulundular. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık makamında yapılan görüşmede Kocaeli Sanayi Odası'nın önemine vurgu yaparak yeni yönetime başarı dileklerinde bulundu.KSO Başkanı ZEYTİNOĞLU ise her zaman Başbakan Yardımcımız Fikri IŞIK'ın desteğinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.
KOCAELİ'DE ÜRETİMİN %17'Sİ YATIYOR
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise KSO Yönetiminin ve TOBB delegelerinin yaptığı ziyaret ile ilgili memnuniyetini dile getirirken, yeni dönem çalışmaları için başarılar diledi. KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ziyarete ilişkin değerlendirmesinde, "Delegelerimiz ve yönetim kurulu üyelerimizle seçim sonrası başkanımıza ziyarete geldik. Ona da kolay gelsin dileklerimizi iletmek istiyoruz. Önümüzdeki dönem Mayıs Ayında TOBB seçimleri var. Bizim 17 delegemizle zaten desteğimizi açıklamıştık. Kocaeli tabi çok enteresan bir il. Kocaeli'de Türkiye üretiminin % 17si yatıyor. Bizim 72 Meclis üyemiz var. Bu 72 üyenin 16 tanesi Türkiye'nin ilk 500 firmasını temsil ediyor. Aslında temsilci sayısı olarak 20 tane ilk 500 firmamız var. Aynı zamanda bölgemizdeki 15 OSB bölgesinden 8 tanesi meclisimizde temsil görüyor. Tabi daha da önemlisi sayın başkanımız bizim meclis üyemiz seçildi. Aynı zamanda, TOBB delegemiz seçildi. Biz kendilerine buradan kolay gelsin, hayırlı olsun demek için geldik. Desteklerimiz sonuna kadar Başkan için" dedi.
EUROCHAMBRES'A ZİYARET
Öte yandan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TOBB Başkanı aynı zamanda Eurochambres (Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği) Başkan Yardımcısı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Eurochambres 60. Yıl etkinliği kapsamındaki etkinliklere katılmak üzere Brüksel'e gitti.
EUROCHAMBRES NEDİR?
28 Şubat 1958 tarihinde düzenlenmiş olan Odalar Konferansı ile kar amacı gütmeyen uluslararası bir birlik olarak, Belçika yasalarına göre kurulmuştur. Misyonu, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odalarını desteklerken, Avrupa Odaları'nın duruşunu ve sesini güçlendirmek amacı ile AB karar alıcılarına ulaşarak, AB'ne ilişkin temel ekonomik konularda etkin rol oynamaktır. EUROCHAMBRES toplam üye sayısı 46'dır. 45 üye ülke, 1 uluslar arası kuruluş olmak üzere, 2.000 bölgesel ve yerel oda ile 19.000 milyondan fazla Avrupalı girişimciyi temsil etmektedir.