DEVA PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİMLERİNE BAŞLADI
DEVA Partisi Kocaeli İl Teşkilatı, parti içi eğitim çalışmalarına Kocaeli il başkanlığında başladı. Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı partide ilk eğitimi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı olan Çağlayan Ateş verdi. Öncelik olarak ülkenin ekonomisinin düzeltilmesini belirleyen Deva Partisi, ''Türkiye’nin Son Ekonomik Verileri ve Temel Ekonomik Sorunları" konulu eğitim aldı.
'İŞSİZLİK RAKAMLARI GERÇEK DEĞİL'
Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı Çağlayan Ateş, “TÜİK başta olmak üzere verilerde ve tablolarda yapılan müdahalelerle vatandaşlarımız eksik ve yanlış bilgilendiriliyor. Enflasyon ve işsizlik rakamları ne yazık ki gerçekçi değil. Artık iş bulmaktan umudu kalmamış ve bezmiş olan milyonlarca insanımızı “işsiz” kategorisinden çıkarıyorlar. Enflasyon sepetine hane giderlerinde aslında çok ufak önemi olan maddelerin dönemsel olarak katsayılarını yükseltip enflasyon oranını düşük gösteriyorlar. Ama ne derlerse desinler, işsiz milyonlar ve aileleri kendi yaşadıklarını biliyorlar. Onların çektikleri sıkıntıları, oynanmış verilerle ne kadar gizleseler de artık mızrak çuvala sığmıyor. Ayşe Teyzem bakkala her gittiğinde peynir alırken bir evvelkinden daha pahalıya alıyorsa, siz istediğiniz kadar enflasyon düşüyor deyin. Çünkü vatandaş gerçek enflasyonu yaşıyor. İşte biz, bu sunumlarla önce parti yöneticilerimizi, ardından da hemşehrilerimizi bilgilendiriyoruz” Dedi.
GENÇLERE YÖNELİK EĞİTİMLERDE BAŞLAYACAK
Çarşamba günleri DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilecek olan sunumlarda önümüzdeki dönemde Hukuk Sorunları, Dış İlişkiler, Kadın Sorunları, Gençlik Sorunları, Çevre ve Kent Sorunları vb. kenti ve ülkeyi yakından ilgilendiren konularda da eğitim çalışmalarının yapılacağı belirtildi. Ayrıca ileriki haftalarda gençlere yönelik çalışmalara da hızlı bir şekilde başlanacağı ifade edildi.