Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturmaları kapsamında, 13'ü muvazzaf, 4'ü meslekten ihraç edilen 17 askeri personel, 1 eski askeri okul öğrencisi ile 2 sivil "mahrem abi" hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin yakalanması için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Kocaeli, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla, Düzce, Zonguldak, Kars, Hatay, Kayseri, Adana ve Gümüşhane'de eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda gözaltına alınan şahıslar sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

3 KİŞİ SERBEST

Sorguları tamamlanan 20 şüpheliden, 1 ihraç üsteğmen ve 2 mahrem abi  toplam 3 kişi tutuklandı. 1 muvazzaf binbaşı, 1 ihraç üsteğmen, 3 muvazzaf teğmen,7’si muvazzaf 8 astsubay ve 1 eski askeri okul öğrencisi toplam 14 kişi için adli kontrol tedbiri uygulanırken, 3 muvazzaf astsubay ise direk şubeden serbest bırakıldı.