Serhat Güneş
HALK EKMEK TEKLİFİ KABUL EDİLDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı meclisi bugün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Başkanlığı'nda Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde yapılıyor. 93 gündem maddesinin yer aldığı mecliste, Halk Ekmek de yer alıyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, vatandaşların daha ucuza ekmek alabilmesi için çalışma başlattıklarını duyurmuştu. Hürriyet’in açıklamalarının ardından ise Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı da bir açıklama yaparak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da kendilerinden böyle bir çalışma yapmalarını istediğini ifade etmişti.
FIRINCILAR ORADAYDI
Kocaeli halkının günlerdir gündeminde olan Halk Ekmek konusu bugün meclis toplantısında görüşüldü. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı ve fırıncı temsilcileri de katıldı.
EKMEKLER FIRINCILARDAN
Konu ile ilgili konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ”Bunun bir uygulamasını Darıca'da ve Körfez Belediyesi'nde yapılıyor. Bunun ilimizin tamamına yaygınlaştıralım diyoruz. Fırıncılar odamız ile yaptığımız görüşmeden bu işin yükünü fırıncılar yapsın dedik. Teklifimiz uygun görüldü. Biz belediye olarak moboların yerini belirleriz onlar da ekmeği ve çalışanı koyar diye düşündük. Karardaki amaç yer tahsisi ve bana yetki verilmesi. Hep birlikte uygulayabiliriz. İlçe İlçe olabilir. Kentin genelinde ortak bir uygulamaya yapabiliriz. Odamız da konuşsun.” dedi
EKMEĞİN FİYATI
Başkanım bu konuda bize teşekkür borçlu olduğunu düşünüyoruz. Biz geçtiğimiz yıl konu ile ilgili önerge sunduk. Çok ciddi kavga verdik. Geçte olsa yapılması bizim için mutluluk verici. Bu tür önergelerde ortak önerge olarak verilmesini öneriyorum. Fiyat noktasını Büyükşehir Belediyesi mi belirleyecek yoksa fırıncılar odası mı. Onu merak ediyoruz” ifadelerini cevaben Büyükakın, “Bunu yaparken de bakkal esnafını dikkate alarak yapsınlar istiyoruz. Fırıncılar odasının bir çalışma yaptığını bilmiyorum. Bir lira gibi düşünüyorum. Bir liranın üzerinde olmaması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.
Kocaeli gündem haberleri için tıklayın