Genel merkezdem gelen açıklamada  başvuru sürecinim 1 hafta daha uzatıldığı belirtililmesi üzerine adaylık süreci devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağını açıklayan tek isim Kerametttin Gençtürk'tü. CHP'de Keramettin Gençtürk dışında aday adaylığını açıklayan başka isim henüz yok.

,

BABA OĞUL

Keramettin Gençtürk bügün il binasına gelerek aday adaylığı başvuru dosyasını teslim etti. Kerametttin Gençtürk'e Cumhuriyet Halk Partisi eski İzmit İlçe Sekreteri ve Belediye Meclis Üyesi aday adayı Av. Mehmet Nazım Gençtürk de katıldı.

ÇOK SAYIDA KATILIMCI

Kerametttin Gençtürk'ün aday adaylığı başvurusuna katılım bir hayli yoğundu. Gençtürk'ün başvurusuna destek vermek amacı ile eski milletvekili Hikmet Erenkaya, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Başiskele ilçe Başkanı İrfan Keskin, eski İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İl yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

COŞKULU BİRİYİM

Gençtürk ise şu ifadelere yer verdi: “AK Parti bizim umudumuzu tüketti. Köreltti. Bende Mustafa Kemal’in Kurutuş Savaşı’nda ki umuduyla hiç umutsuz olmadım. 15 yıldır büyükşehir belediye başkanı iddiam var. Ben güzel yapılan yolun, parkın, meydanın tarafıyım. Keşke benim partim yapsaydı derim. Kötü yapılana da üzülürüm. İddiam sürüyor. Ben heyecanlı, çalışkan, coşkulu biriyim. Yorulmam, ben rol almalıyım diyorum. Bu yüzden aday oldum.  Bencillik anlamında yorumlayım. Bensiz olmaz, CHP’siz olmaz. 15 yıldır Kocaeli’de yaşıyoruz. Belediyecilik yol demek, su demek, doğalgaz demek. Bunların hepsinin sosyal demokrat belediyecilik anlamında yaptık. Bu gün eğer musluklarınızdan su akıyorsa. Bu sosyal belediyecilikle olmuştur.

KAZANACAĞIMIZA MÜTHİŞ İNANIYORUM

15 Yıldır İzmit ve Kocaeli belediyesine gelen para miktarı bizim dönemimizden gelen paranın 100 katı. Ben mühendisim, takip eden birisiyim. E-5 üzerinde ki 3 köprü ve yeşillik dışında bir şey görmedim. SEKA park zaten vardı.  Leyla Atakan’dan başlayan, Erol Köse, Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya ile devam eden bir dönemimiz vardı. Ben bu külü geri istiyorum. Kazanacağız. Kazanacağımıza müthiş inanıyorum. Umudu siz yeşerteceksiniz. Ben aday adayıyım partiden destek istiyorum. Ben ön seçim istiyorum. ‘hep siz mi aday olacaksınız’ diyen tipler var. Sizin umudunuz yoksa ben umut yetiştiremem.  40 yıldır siyasetteyim. Sürpriz olmayacak. AK Partili ve MHP’li kardeşlerimiz de bize oy verecek. Onlarda değişim istiyor” konuşmanın ardından gençler sokakta meşale yaktı”