Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütlerinin hedeflerini yok etmek üzere Afrin’e başlattığı harekat sonrasında askerlerimize moral ziyaretleri devam ediyor. İlimizde ise il başkanları bugün EDOK komutanı Kazım Dalkıran ile Mehmetçiklere moral ziyareti gerçekleştirdi. Bu ayki il başkanları toplantısının ev sahipliğini yapacak olan BBP İl Başkanı Serhat Duyar organizasyonu gerçekleştirirken ziyarete AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül ve DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu katılım sağladı.
ASKERLERİMİZİN YANINDAYIZ
Ziyaret sonrasında ilk olarak açıklama gerçekleştiren BBP İl Başkanı Serhat Duyar, “Bu gerçekleşen operasyon sınırlarımızı tehdit eden terör unsurları ile ilgilidir. Devletimiz ve hükümetimiz bu durumu gördükten sonra eylem planı hazırladı. Bizde bugün buraya gelerek askerlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istedik” dedi.
GÖZÜNÜ ÇIKARIRIZ
Askerlerin yanında olduklarını belirten Ceyhan, birlik ve beraberlik içerisinde askerlerin yanında yer alacağını ifade etti. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır cümlesi ile sözlerine başkayan DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, “Ülkemizde gözü olanın gözünü çıkarırız. Keşke mümkün olsa da silahımızı alıp sınıra gitsek” ifadelerini kullandı.
SORULARIN CEVAPLARI BURADADIR
Daha sonra söz alan DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “Biz bu toprakları kolay kazanmadık. Bu ülkeden tek çakıl taşını dahi vermeyeceğiz. Bunun için omuz omuza mücadele edeceğiz” dedi. Son olarak söz alan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ziyarete gelmeyen il başkanlarını eleştirdi. Ünlü ayrıca, “ İl başkanları masası neden kuruldu ve şuana kadar ne yaptı diye soranlara cevap buradadır. Askerlerimize motivasyon olarak geldiğimiz bu ziyarette bulunmayanlar bugün burada yoklar. Onları kendi tabanları ile baş başa bırakıyoruz” dedi.