Nazım Özgün Erbulan

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yılı Kocaeli’de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor. Kocaeli Motosiklet Topluluğu Derneği (KOMOTO) ve Ottomans Motor Kulübü önderliğinde gerçekleşen ayrıca birçok bağımsız motorcunun da katıldığı kortej, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında İzmit Anıtpark’ta bir araya geldi.

‘İNSANLAR BİZİ DAHA OLUMLU BİR ŞEKİLDE TANIYOR’

Etkinlikte grup adına konuşan KOMOTO Derneği Başkanı Levent Aykut Yıldız, “Mustafa kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi Samsun’da başlatmasının 100. yıldönümünde bir araya geldik.  Bu günü motosikletlerimizle kutlamak için toplandık. Daha önceki bayramlarda olduğu gibi, bu bayramda da burada toplandık. Atatürk ve arkadaşları o dönemde Çanakkale’de atları ile bulundular, biz de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılında onları yad ediyoruz. Ülkemizde motosikletlilere karşı bir ön yargı var. Bunun sorununu trafikte de yaşıyoruz. Bu tür sosyal projeler, ön yargının kalkmasına fayda sağlıyor ve insanların bizi daha olumlu bir şekilde tanıyor. Bu ön yargının kırılarak insanların bize daha hoş davranmalarını umuyoruz” ifadelerinde bulundu.

5 KİLOMETRELİK TUR

Anıt Park’ta bir araya gelen motosiklet tutkunları, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının polis ekipleri de aldığı güvenlik önlemleri ile birlikte yaklaşık 5 kilometre ilerleyen kortej, Hacıhazır Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Parkı’na geldi. Motosiklet tutkunları, Cumhuriyet Parkı’nda etkinliğe son vererek dağıldılar.

Güncel Kocaeli Haberleri için tıklayın