İZMİT CEDİT MAHALLESİ'NDE 2 BİNA TAHLİYE EDİLDİ
-Börteçine Yalçınöz / Nazım Özgün Erbulan
İzmit ilçesi Cedit Mahallesi Eski Hastane Sokak üzerinde bulunan Karadeniz Apartmanı ile bir alt sokağı olan Maslak Sokak’ta bulunan apartmanlar arasında kayma meydana gelmesi üzerine binalardaki vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi.
BİNALAR MÜHÜRLENDİ
İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri kayma hakkında AFAD ekiplerini olay yerine çağırdı. Bölgeye gelen AFAD ekipleri yaptıkları çalışma sonucunda binaların tahliye edilmesine karar verdi. Alınan karar neticesinde 5 katlı 16 daireli apartman ile 4 kat 8 daireden oluşan apartman boşaltıldı. Binada yaşayan vatandaşlar ise tahliye edilince yakınlarının evlerine gitme kararı aldı. Binalar ise belediye ekiplerince mühürlendi.
"CAN GÜVENLİĞİNİZ İÇİN..."
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri olay yerine gelip bilgi aldı. Vatandaşlar için lojmanların hazırlandığı belirtilirken İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet "Sizlerin yanınızdayız. İzmit Belediyesi olarak başta konaklama olmak üzere her türlü desteği sağlayacağız. Şuan da can güvenliğiniz için binayı boşaltmak durumunda kaldık. Yarın mühendisler binanın durumunu kontrol edip ona göre karar verecek. Bu süre zarfında mal güvenliğiniz için zabıta ekibi görevlendirdim. Gece boyunca ekiplerimiz hizmetinizde olacak" ifadelerinde bulundu. Ayrıca MHP İzmit İlçe Başkanı Ahmet Yalçınöz ve Cedit Mahallesi Muhtarı Nabi Keskin vatandaşlara destek olmak amacıyla olay yerinde bekledi.
Vatandaşlar acil ihtiyaçlarını alıp binaları tahliye ederken ekipler bölgede güvenlik önlemi aldı. Olay ile ilgili inceleme başlatıldı.
Gündem haberleri için tıklayın