YILDIRIM'DAN CEVAP

CHP eski İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından işten çıkartılan iki işçi hakkında yorumda bulundu. Yıldırım, yaptığı açıklamada 2004 yılında İzmit’te yapılan işten çıkarılmalara değinerek o dönemde işten çıkarılan işçilerin listesini yayınladı. Yıldırım’ın açıklaması sonrası dönemin Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, “. "O dönem tüm iyi niyetli girişimlerimize rağmen toplam 29 çalışanla yollarımız maalesef ayrılmıştı. Maalesef diyorum, çünkü buna mecbur kalmıştık. Bu dönem işten çıkarılan 2 işçi gibi biz çalışanlarımızı sürgüne göndermemiştik.”  İfadelerini kullandığı uzun bir açıklama yaptı. Yenice’nin açıklaması sonrası Selman Yıldırım sosyal medya hesabından bir açıklama daha yayınladı.

YILDIRIMDAN MADDELERLE CEVAP

Selman Yıldırım, Yenice’nin iddialarına madde madde cevap verdi. İşte Yıldırım’ın iddialara yanıtları;

1. 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Haik Partisi ve adayı Metin ALAN Saraybahçe Belediye seçimini kaybetmiş ve yeni dönem başlamıştır.

Bu yeni dönemde 29 Mart 2004 tarihinde Belediye hizmet binasındaki odama giderek bütün özel eşyalarımı toplayarak, bağlı bulunduğum Başkan Yardımcısı Sn. Vedat Denizoğlu'na önce geriye dönük ve 2004 yılına ait izinlerimi kullamak istediğime dair dilekçe ve arkasından izinlerim bittikten sonra 12 yıl çalıştığım Belediyeden istifa dilekçemi bırakarak bir daha dönmemek üzere belediyeden ayrıldım. Sn yenice ile bir günlük dahi mesaim olmamıştır. iznimin bitiminde istifa dilekçeminde kabul edilmesiyle başkanlık makamına gidip ayrıldığımı ve kendisine başarı dileklerimi ileterek makamından ayrıldım. Sn.Yenice ile Belediyedeki mesaim bu kadardır.

2. Sayın yenicenin, Belediyede bir yöneticinin ruhsatsız yapıya izin verecek yetkiye sahip olmadığını bilecek kadar zeki olduğunu düşünüyorum. Ruhsatsız yapılarla ilgili 3194 sayılı imar kanunu açık açık nasıl yol takip edilmesi gerektiğini tanımlamıştır. İlgili birim yasal işlemleri yapar ve karar için encümene yollar. Encümende 3194 sayılı kanuna göre karar alarak işlemi mahkeme yolu açık olmak kaydıyla sonlandırır.

3. Ruhsatsız yapılarla nasıl mücadele ettiğimi ve nasıl tehditlerle karşı karşıya kaldığım herkes tarafından bilinmektedir.

4.Encümen tarafından yıkım kararı alınan ruhsatsız yapılarla ilgili benim dönemimde Belediyedeki araç ve makina parkı yetersizliğinden dolayı bir kaç defa ihale edilmiş ama ihaleye hiç kimse katılmamıştır. ruhsatsız yapıların yıkımı ile ilgili yöntem benden sonrada aynen devam edilmiş ve zaman zaman ihale edilmiştir.

Bir kaç gün önce işten çıkarılan işçilerle ilgili sosyal medyadan düşüncelerimi paylaşırken niyetimi de belli ederek keşke gönderildikleri yerde iş başı yapıp böyle bir sonuçla karşı karşıya kalmamalarını isterdim temennimi de belirtmiştim.

2004 yılında işten atılan arkadaşlarımızla ilgili dönemin yetkili sendikası gerekli ve bilgilendirici açıklamayı geçtiğimiz günlerde yapmıştı. Bununla ilgili daha fazla polemik yaratmak istemiyorum. İlgili kurumlar gereğini yapıyordur.

Sn. Yenice'ye böyle imali bir açıklamayı yakıştıramadığımı ifade etmek istiyorum.

Kocaeli siyaset haberleri için tıklayınız