Nazım Özgün Erbulan

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın milletvekili adaylığı için istifasının ardından Abdullah Eryarsoy vekaleten atanmıştı. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı’na atanan Eryarsoy Maide Restorant’ta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUM

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, atamasından bahsederek, “İl başkanımız Şemsettin Ceylan’ın istifasının ardından vekaleten yürüttüğüm başkan vekilliğiyle ilgili geçen hafta atamamız yapıldı. Böyle bir güzel bir ailenin içinde bulunmaktan, sorumluluğu, büyük göreve layık gören Recep Tayyip Erdoğan’a, Ak kadrolara, ailemize şükranlarımızı sunduğumu belirtmek istiyorum. Tebrik eden tüm teşkilatımıza ve vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum” açıklamasında bulundu.

13 BELEDİYENİN 13 BELEDİYESİ DE BİZDE

Kocaeli AK Parti Teşkilatı için çok önemli bir şehir olduğunu söyleyen Eryarsoy,” Bizim kadrolarımız uyumlu ve sağlam. 13 belediyenin 13 belediyesi de bizde. Sayamadığım birçok isim süreç ve sonuç odaklı uyumlu ve başarılı çalışmaya imza atmak istiyoruz. Bunu hep birlikte ortak talebimiz olarak değerlendiriyorum” dedi.

MUHALEFETTE KOLTUK SEVDASI VAR

16 yıldır iktidarda olarak her zaman millete, şehre hizmet ettiklerini söyleyen Abdullah Eryarsoy,” Bizlerin hiçbirisinde koltuk sevdası olamaz. Bizde millet sevdası var. Bugün görüyoruz ki muhalefette koltuk sevdası var. Binbir türlü oyun oynuyorlar. Bizde millet sevdası var; koltuk sevdası değil” dedi.

13 BELEDİYEYİ ALABİLMEK İÇİN…

Seçim temposundan bahseden Eryarsoy, “AK Parti’de bir seçimin bittiği gün diğer seçimin hazırlıkları başlamaktadır. 24 Haziran bittikten sonra diğer seçim hakkında çalışmaya başladık. Bütün teşkilatlarımızla Kocaeli’deki 13 belediyeyi alabilmek için güç sarf edeceğiz, emek harcayacağız. Ayrım yapmadan her kapıyı çalmalı, her eve girmeliyiz. 24 Haziran seçimleri ile beraber yeni bir sisteme geçildi. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte şahlanış dönemi Allah’ın izniyle başladı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu ülkeyi aydınlık yarınlara hep beraber götüreceğiz” açıklamasında bulundu.

BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR

Partilerinin tabanında daima yenilik olduğunu söyleyen Eryarsoy, “Bildiğiniz üzere il yürütme kurulunda bazı değişiklikler yaptık. Görev alan arkadaşlarımız çok değerli, takdire şayan arkadaşlardır. Partimizin tabanında daima yenilik vardır. Yer değişimi olduğunda kardeşçe hareket eder, görevimizi bırakır; birbirimize yardımcı oluruz. Buraya kadar getiren, görev alan her arkadaşıma can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Kocaeli’mizi bir adım ileriye taşıyacak olan yeni yürütme kurulumuza teşekkür ediyorum” dedi.

Büyük Kongre hakkında gelen soruya ise, “ Büyük Kongre için hazırlıklar başladı. Cumartesi günü de ilçe başkanlarımızla beraber bir toplantı yapıp değerlendirdik, teşkilatımızın her kademesi büyük kongre için çalışmalar yapılıyor. Yaklaşık 80 otobüs olarak katılacağız” şeklinde cevap verdi.