KORONAVİRÜS HARİTASI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Bilim Kurulu Toplantısının ardından basın toplantısını düzenledi. Basın toplantısında Koronavirüs ile ilgili son gelişmeleri ve rakamları da veren bakan Koca, aynı zamanda bazı illerin de görüntülerini göstermişti. Türkiye’nin Koronavirüs haritasının da gösterildiği basın toplantısında iller arasındaki renklendirmeler de dikkat çekti.
KOCAELİ YİNE RENKLİ
Daha önce İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’nin de ismi vaka sayısının en yoğun olduğu iller arasında açıklanmıştı. Kocaeli’nin de aralarında bulunduğu 30 Büyükşehir ve Zonguldak için geçtiğimiz hafta sonu sokağa çıkış yasağı verilmiş; bu hafta da bu yasağın devam etmesine yönelik açıklamayı cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan duyurmuştu. Bu gece itibariyle sokağa çıkış yasağı başlarken, bugünkü haritada da yine Kocaeli’nin en yoğun olduğu iller arasında yer alması dikkat çekti.
HARİTADA DİKKAT ÇEKTİ
İstanbul ve Kocaeli’nin vaka sayıları oranın yüksek olması nedeniyle haritada en çok dikkat çeken bölge oldu. Kocaeli’nin özellikle batı yakası (Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova) ve sahil kesiminin tamamın yoğun olarak işaretlendiği gözle görüldü. Körfez, Derince ve İzmit kesiminde de yine haritadaki yoğunluk göze çarptı. Daha önce bakan Koca, ilimizde ilgili net sayıları vermişti. Ancak son iki haftadır Kocaeli ile ilgili bir sayı paylaşımı yapılmıyor.