Bu doğrultuda, şehrin birçok bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İSU’nun yatırım atağı kapsamında, Darıca İlçesinin muhtelif cadde ve sokaklarında başlattığı içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları yapımının yanında dere ıslahı ile ilgili altyapı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Hizmet sahası içinde yer alan yerlerde ayırım gözetmeksizin yatırımlarını sürdüren Kurum, Kocaeli sanayisinin kalbinin attığı bölgelerdeki nüfusun yoğun olmasından dolayı; başta içme suyu temini olmak üzere birtakım altyapı sorunları ile karşılaşabiliyor. Kurum, bir yandan mevcut altyapı sorunlarını çözme noktasında adımlar atarken bir yandan da bölgenin gelecekteki durumunu göz önünde bulundurarak hareket ediyor. Altyapısı yetersiz ve sağlıksız olan bir yerde konforlu ve çağdaş bir yaşamın mümkün olamayacağının bilincinde olan kurum, şehrin sağlıklı altyapıya kavuşması için yatırımlarını kararlıkla sürdürüyor.

ISLAH YAPILIYOR

Projelerini hayata geçirirken son teknolojinin bütün nimetlerinden sonuna kadar yararlanan İSU,  Darıca ilçesine bağlı, Abdi İpekçi, Sırasöğütler, Nene Hatun, Bayramoğlu, Osmangazi ve Bağlarbaşı mahallelerinde toplamda 20 km uzunluğunda içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu şebekesini tamamlayarak işletmeye aldı. Yine proje kapsamında yer alan ve özellikle yağmur sularının tahliye edilmesinde önemli bir yere sahip olan derelerin ıslahı amacıyla başlatılan çalışmalarda Nenehatun deresinin yaklaşık 100 metre uzunluğundaki kısmının da ıslahı yapılıyor. İSU, ıslah çalışmaları tamamlanma aşamasında olan Nenehatun deresinin yerleşim alanları içerisindeki bölümlerinde geçmiş yıllarda da bazı ıslah çalışmaları yapmıştı.