YILDIZ SUNTA MDF

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşları arasında gösterilirken 2018 yılının sonlarında maaş ödemeleri aksamaya başlayan Yıldız Sunta MDF, sonrasında ise yaklaşık 550 çalışanını işten çıkarmıştı. İşçilerin çıkmasıyla birlikte fabrika sahipleri konkordato talebinde bulunmuş ve mahkeme bunu kabul etmişti. Konkordato ilan edildikten sonra satışı gündeme gelen Yıldız Sunta MDF’nin geçtiğimiz ağustos ayında Kastamonu merkezli Kronopsan firmasına satıldığı öne sürülmüştü.

1 MİLYAR 200 MİLYONA SATILDIĞI ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ 

Birçok ülkede 40 üretim tesisi bulunan Kropsan firmasının satışı 1 milyar 200 milyon TL gibi bir rakama yaptığı öne sürülmüştü. Geçtiğimiz kasım ayında ise Yıldız Sunta MDF’de örgütlü bulunan Ağaç-İş Sendikası Genel Sekreteri Gökhan Kibar ile sendika avukatı, fabrikadan çıkarılan işçilerle toplantı yapmıştı. Bu toplantıda sendika yetkililerin fabrikayı Kropsan’ın aldığı ancak tüm işçilerin çıkışları verildiği takdirde yapacağı öne sürülmüştü. Ancak gerçek bugün ortaya çıktı.

FABRİKA ALIMI GÜNDEMİMİZDE YOK 

Gazetemize ulaşan Kronopsan firması yetkilileri böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Firma yetkilileri, “Yıldız Sunta MDF’yi almak için bizim de dahil olduğumuz 7 firma orada incelemeler yaptı. Bizler de fabrikayı gidip gördük, yerinde inceledik. Ancak bugüne kadar herhangi bir satış söz konusu olmadı. Kaldı ki şuan için de bu fabrikayı almak gibi bir durum da söz konusu değil. Bırakın işçilerin çıkarılmasını fabrikasının alımı bile gündemimizde yok” diye konuştu.

BU AÇIKLAMAYI NİYE YAPTI?

Ancak toplantıya katılan işçilerin birçoğu ise bu açıklamayı Ağaç-İş Sendikası Genel Sekreteri Gökhan Kibar’ın bizzat bu açıklamayı yaptığını öne sürdü. Ağaç-İş Sendikası Genel Sekreteri Gökhan Kibar’ın ise işçilere neden böyle bir açıklama yaptığı öğrenilemedi. Sürecin ise nasıl devam edeceği şuan için bilinmiyor. Yıldız Sunta MDF’nin hala satışta olduğu öne sürülürken, işçilerin ise gergin bekleyişleri sürüyor.

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!