POLİS MÜŞTERİ KILIĞINA GİRDİ

Kocaeli İzmit ilçesi Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı'ndaki teknoloji mağazasından yaklaşık 2 bin lira değerinde olan 2 kablosuz kulaklık ve 1 tane taşınabilir şarj cihazı çalındı. Mağaza yetkililerinin 9 Temmuz'daki başvurusu üzerine Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, harekete geçti. Mağazadan çalınan ürünlerin internet üzerinden faaliyet gösteren alışveriş sitesinde satışa çıkarıldığı belirlendi. Bunun üzerine ürünleri satan kişi ile müşteri gibi konuşmaya başlayan polisler, fiyatta anlaştıktan sonra buluşma yeri olarak şubenin karşısındaki kafeyi belirledi. Çalıntı ürünlerle kafeye gelen E.K., kendisini bekleyen polisler ekiplerince yakalanarak, gözaltına alındı.

KUTUDAKİNİ ALIP BOŞ KUTUYU YERİNE KOYDU

E.K.'nin mağazadan ürünleri çalma anı ise mağazanın güvenlik kameralarınca anbean kaydedildi. Görüntülerde; bir süre mağazada gezen E.K.'nin, kimsenin bakmadığı anda raftaki ürünleri alarak, kutusundan çıkardıktan sonra cebine koyduğu ve boş kutuyu tekrar yerine astığı görüldü.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Farklı firmada özel güvenlik olarak çalıştığı öğrenilen E.K.'nin, ifadesinde, suçunu kabul ettiği ve borcu olduğu için teknolojik ürünleri çaldığını söylediği öğrenildi. Polisteki ifadesinde mağazanın zararını karşılamayı kabul ettiği öğrenilen E.K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kocaeli asayiş haberleri için tıklayınız