MHP'nin eski milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı, emekli eğitimci, Gültepeli Zekai Kahyaoğlu Meral Akşener'in başkanlığını yaptığı İyi Parti'ye geçmiş sonra İyi Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu. Milletvekili adayı gösterilmemesine rağmen çalışmalarına devam eden Kahyaoğlu daha sonra İyi Parti Seçim İşleri, Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk'un danışmanlığı görevine getirilmişti.

KONGRE DEĞERLENDİRMESİ

Bir süre resmi bir şekilde danışmanlık görevini yürüten Kahyaoğlu, İsmail Koncuk'un GİK üyeliğinden istifa etmesiyle birlikte danışmanlık görevinden istifa etmişti. İyi Parti'de resmi bir görevi olmayan Kahyaoğlu İyi Parti’de yaklaşan Kongre süreci ile ilgili değerlendirmede bulundu.

İşte Zekai Kahyaoğlu’nun değerlendirmesi;

İYİ Partide adım adım kongre takvimine doğru gidiliyor. Bazen el altından, bazen el üstünden çalışmalar yapılıyor. Ben de bu konuda İYİ Parti gönüllüleri ve yöneticileri ile görüş ve düşüncelerimi paylaşmak istedim. Bakın bir kere daha söylüyorum. İYİ’lerin derdi Meral, Koray, Ahmet, Mehmet değil. Sağlıklı bir yapı ile hızlı ve doğru bir Kurumsal kimlik. Hak, hukuk, adalet duygusunun öne çıktığı bir yönetim anlayışıyla milletle buluşulması ve yönetme yetkisinin milletten alınması. Bizim başka derdimiz yok. Birilerinin omuzuna basarak, rakip gördüklerini kötüleyerek siyaset yapılmaz. Şahsi manada kazanmak hırsı sadece şahsi manada olur. Bizim derdimiz de bu değil.

ELLER VİCDANLARA KONULACAK

Kongreler nasıl yapılacak, seçme yetkisi kimlere, nasıl verilecek henüz belli değil. Bizim arzumuz ve istediğimiz tüm İYİ Parti üyelerinin oylarıyla seçilecek organların sağlıklı oluşumu. Diyelim ki bunu çeşitli nedenlerle hayata geçirmek mümkün değil. O zamanda eller vicdanlara koyulacak, adil ve vefa gösterilecek, emeğe saygı dikkate alınacak ve hak edene hak edilen verilecek. Buradan İYİ Parti İlçe başkanlarına, aday olmayı düşünen arkadaşlara sesleniyorum.

KİM KİME OY VERİRSE VERSİN

Lütfen hak edenlere o yetkiyi verin, hatta bu tür arkadaşların, özellikle mahalle ve köy temsilcilerinin delege seçilmesi için destek verin, katkı koyun. O benim emir erim olmaz, başına buyruktur, ne bana oy verir ne benim dediğim yere oy verir anlayışından şiddetle uzaklaşın. Gerek İlçe, gerek İl delegelerini hak edenlerle oluşturun. Bırakın kim kime oy verirse versin. İşte o zaman sandıktan çıkanlar bizim İlçe başkanımızdır, il başkanımızdır. İşte o zaman onlar başkanımızdır ve başımızın tacıdır. İnşallah İYİ’lerle İYİ’liklere ulaşılır.

Güncel Kocaeli haberleri için tıklayınız