ÖZEL HABER

GENÇ AKADEMİ 3 GELİYOR

Kocaeli Gündem Medya Ajansı bünyesinde bulunan Kocaeli Gündem, Kocaeli Koz ve Kocaeli Fikir gazetelerinin yöneticileriyle bir araya gelen Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, gençlere yönelik yatırımların devam ettiğini belirtti. Gençlere yönelik yeni bir etüt merkezi yaptıklarını ve Genç Akademi 3’ü de hayata geçireceklerini Kocaman, “Gençlere çok büyük yatırım yapıyoruz. Gençlere yeni bir etüt merkezi yaptık, Genç Akademi 3’ü açıyoruz. Etüt merkezi, spor salonları yapıyoruz. Bunun yanında iki gençlik kampı da yaptık” dedi.

HER HAFTA 50 GENÇ AĞIRLANIYOR

Kartepe Belediyesi tarafından Ketenceler ve Derbent’te oluşturulan iki ayrı gençlik kampında her hafta 50 genç ağırladıklarını söyleyen Kocaman, “ Kamplara 25 kız ve 25 erkek öğrenci alıyoruz. Kız öğrenciler Ketenceler’de, erkek öğrenciler ise Derbent’te konaklıyor. Gençler kamplarda üç gece misafir edilirken, bu süre boyunca hem sosyal aktiviteler gerçekleştiriyor hem de günlük yaşamın farklı alanlarını deneyimleme fırsatı buluyor.

KLASİK KAMP ANLAYIŞINDAN ÇOK FARKLI

Kamplarımız sıradan kamplar değil. Gençler sadece eğlenmiyor aynı zamanda sorumluluk alarak hayatı öğreniyor. Gençler huzurevini ziyaret ederek burada büyüklerimizle bir araya geliyor. Parklarda temizlik yaparak yere neden izmarit atılmaması gerektiğini öğreniyor. Esnafların yanında ve pazarda tezgahta satış yaparak para kazanmayı öğreniyor. 40-50 derecede fabrikalara çalışan işçilerin ne kadar büyük zorluklarla üretim yaptıklarını görüyor. Aynı zamanda üniversite gezileri de yapıyoruz.

GENÇLER HAYATI DENEYİMLEYEREK ÖĞRENİYOR

Kampın eğlence bölümünde ise gençler türküler söylüyor, mangal yapıyor, teleferik ve ATV gibi etkinliklere katılıyor. Haftada 50 çocuğu hayat ile tanıştırıyoruz. Bu çocuklar kamp yaparken hem eğleniyorlar hem de yaşamı öğreniyorlar. Ben zaman zaman kamplara gençlerin yanına gidiyorum. Onlarla birlikte sohbet etmekten ve eğlencelerine ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.