Halka arz öncesinde açıklama yapan Metin Güneş, şirket hisselerinin Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamasının ardından 5 işlem günü boyunca her gün 2 milyon 250 bin lot hisse için halka arz fiyatından alım emri vereceğini bildirdi. Bu uygulama, halka arz süreçlerinde nadir görülen bir adım olarak değerlendirilirken, şirket yönetiminin kendi değerlemesine olan güveninin göstergesi olarak öne çıktı.

KURUMSAL YATIRIMCILARDAN GÜÇLÜ TALEP GELDİ

20, 21 ve 22 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen talep toplama döneminde Metgün Enerji hisselerine yatırımcılardan yüksek ilgi geldi. Halka arz edilen paylar için yaklaşık 3,3 katlık talep oluşurken, yatırımcı grupları bazında da dikkat çekici rakamlar ortaya çıktı. Yurt içi bireysel yatırımcıların talebi kendilerine ayrılan payların 1,9 katına ulaşırken, şirket çalışanlarından gelen talep 1,2 kat olarak gerçekleşti. Yurt dışı kurumsal yatırımcılar 3,3 kat, yurt içi kurumsal yatırımcılar ise 5,2 kat talepte bulundu. Özellikle kurumsal yatırımcılardan gelen yüksek talep, şirketin büyüme hedeflerine yönelik beklentilerin güçlü olduğunu gösterdi.

HALKA ARZ GELİRİİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜ ENERJİ YATIRIMLARINA AYRILACAK 

Metgün Enerji Genel Müdürü Uğur Işık, halka arza gösterilen ilginin şirketin gelecek planlarına duyulan güvenin bir yansıması olduğunu ifade etti. Halka arzdan elde edilecek kaynağın önemli bölümünün yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlara aktarılacağı belirtildi. Şirket, elde edilecek gelirin yaklaşık yüzde 80-90’lık kısmını depolamalı güneş ve rüzgar enerjisi projeleri, yeni enerji santralleri, stratejik satın almalar ve kapasite geliştirme çalışmalarında kullanmayı planlıyor. Kalan bölümün ise şirketin işletme sermayesinin güçlendirilmesi amacıyla değerlendirileceği açıklandı.