Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 2023-2024 mezuniyet töreni, Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ve Prof. Dr. Elif Öğüt, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alparslan Kuş, Başhekim Prof. Dr. Maksut Görkem Aksu, dekan yardımcıları, akademik ve idari personelin yanı sıra mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

DOKTOR OLMAK ÖZVERİDE BULUNMAK DEMEK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yaptı. Cantürk, doktorluğun bir meslekten öte yaşam tarzı olduğunu vurgulayarak, “Doktorluktan, annelik ve babalık gibi asla emekli olamazsınız. Hekim kimliğiniz yaşamınızın sonuna kadar sizinle gelir. Hekimlik en zorlu şartları barındıran bir meslektir. Doktor olmak özveride bulunmak demektir, sizler de çok özel ve çok kutsal bu mesleği seçtiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Burada geçirdiğiniz süre zarfı içinde sizleri meslektaşlarımız gibi görmenin ötesinde her birinizi birer evladımız olarak da kabul ettik. O yüzden bugün siz aileler için olduğu kadar bizim için de duygusal bir gün.” dedi.

HASTALARA HER DAİM ŞEFKATLE YAKLAŞIN

Tıp Fakültesi olarak 24. mezuniyeti gerçekleştirdiklerini belirten Dekan Prof. Dr. Alparslan Kuş, mezun öğrencilere hitap ederek, “Sevgili hekim arkadaşlarım, hastalara her daim şefkatle yaklaşın, gelişime açık olun ve kendinizi daima geliştirin. Unutmayın, sizler Atatürk'ün kendini emanet ettiği hekimler olacaksınız. Bugün yeni bir yolculuğa adım atıyorsunuz. Bu yeni başlangıçta kararlılıkla ilerleyin. Meslektaşlarımız olarak aramıza hoş geldiniz.” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR

Öğrenciler adına Fakülte Birincisi Mehmet Öztürk, teşekkür konuşmalarını gerçekleştirdi. Öztürk, öğretim üyelerine ve ailelere teşekkür ederek, mezuniyetin kendileri için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

MEZUNİYET BELGELERİ VE KEP ATMA TÖRENİ

Tıp Fakültesi'nden mezun olan 300 genç hekim, anı belgelerini öğretim elemanlarından teslim aldı. Hekimlik Andının okunmasının ardından genç hekimler, hep birlikte kep atarak doktorluklarına ilk adımı attılar.