31 Mart Mahalli İdareler Seçimi bugün itibariyle tamamlandı. Büyükşehir ve 11 ilçe belediyesini geçtiğimiz 2019 yılında kazanan AK Parti’de bu seçimlerdeki hedef ise 13-0’dı. Ancak bugün resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Büyükşehir Belediyesi ve 9 ilçe belediyesini kazandı. Seçimde beklediğini alamayan AK Parti’de sessizlik hakimdi. Saatler gece yarısını geçerken AK Partili isimler, parti binasından ayrıldı.
BÜYÜKAKIN RAKİBİNE YÜZDE 17 FARK ATTI
Parti binasından ayrılanlar arasında yer alan ve Körfez’e gideceklerini belirten AK Parti İl Başkanı Şahin Talus kısa bir açıklama yaparak “ Kocaeli’de özellikle tüm seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Demokrasi şöleni halinde yaşadık. Büyükşehir Belediye başkanımız en yakın rakibine yüzde 17 puan fark attı. Diğer ilçelerde sayımlar ise devam ediyor. Özellikle halkımıza teşekkür ediyorum, birlik ve beraberlim içerisinde seçimimizi atlattık” dedi.
SANDIK SANDIK SONUÇLARI İNCELEYECEĞİZ
İkinci kez Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tahir Büyükakın ise açıklamasında şunları dile getirdi; “Geçtiğimiz 5 yıldaki ve ondan önceki 15 yıldaki çalışmalarımızın bir başarısının ibrası olarak bu seçim sonuçlarını değerlendiriyorum. Halkımızın emaneti tekrar bize verdiğini görüyoruz. Neredeyse diğer tüm adayların toplamı kadar oy alarak yüzde 50’ye yakın bir oyla seçimi tamamlamış bulunuyorum. 12 ilçeden 9’unu kazanarak, seçmenimiz bize 9 belediyenin emanetini bize teslim etti. Bundan sonraki süreçte de sandık sandık seçim sonuçlarını analiz edeceğiz. Dersimize çalışacağız seçmenin verdiği mesajı dikkatle dinleyeceğiz.
SEÇMENİN VERDİĞİ MESAJI DEĞERLENDİRECEĞİZ
Cumhur ittifakı olarak milli iradenin üzerinde başka bir irade tanımayan bir partiyiz. Milletimizin verdiği mesajı dikkatle değerlendireceğiz. Onların her zaman haklı olduğunu düşünüyorum. Halkımızın demokrasi şölenimize gösterdiği takdirlerine saygı duyuyoruz. 9 ilçe belediyemizi ve büyükşehir belediyemizi bizlere emanet ettiği çini teşekkür ediyoruz. Yarın bu başarının da bir kutlamasını yapacağız. Saatini il yönetimimiz duyuracak ve partililerimizle bunu kutlayacağız.”