CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Yeşim Aydemir Akpınar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Halkevi mevkiinde yol kenarındaki kirliliği ile ilgili 6 gündür beklediğini söyledi. Alanın temizlenmesi için Büyükşehir'e sorunu ilettiğini belirterek bugün kendisine “İlgi sayılı dilekçenizdeki bahse konu alanda temizlik çalışması yapılmıştır. Hafriyat moloz ve diğer poşet içerisindeki çöp atıkları ilgisi nedeniyle ilçe belediyesi temizlik işleri sorumluluğundadır” cevap verildiğini duyurdu.

“TAM 6 GÜN OLDU


Kendisine gelen cevabı da paylaşımında yer veren Akpınar,” Aynı yolu dönüyorum, saat 17,42 gelen mesaj temizlik yapıldı, hatta İzmit Belediyesi yetkisinde yazıyor, tam 6 gün oldu. Sayın Yeşim Akpınar; ilgi sayılı dilekçenizdeki bahse konu alanın temizlik çalışması yapılmıştır. Bilgilerinize sunar iyi günler dileriz. “dedi.

“YETKİ ALANLARI OLMAMASINA RAĞMEN…”


Akpınar’ın o paylaşımına İzmit Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Gülşah Çubuklu da yorum yazarak, moloz atık ve çöpleri alma İzmit Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu süpürme ve temizlikten ise Büyükşehir’in sorumlu olduğunu dile getirdi. Akpınar “Arkadaşlarımız şuan orayı kendi yetki alanları olmamasına rağmen süpürüyor” diye ekledi. Alan temizlik personelleri tarafından kısa bir süre içerisinde temizlendi.