Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TBMM'de partisinin grup toplantısı sonrası grup başkanvekilleriyle bir araya geldi. Meclis çalışmaları hakkında bilgi alan Erdoğan, kurmaylarına talimatlar verdi. Grup başkanvekillerine seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunan Başkan Erdoğan'ın, 2023 seçimlerinin kritik bir seçim olduğunu belirterek, "Bakanları, büyükşehirlerden milletvekili adayı göstereceğim" dediği öğrenildi.

MEVCUT VEKİLLERDEN ÇOĞU LİSTE DIŞI KALACAK

Bu kapsamda Erdoğan'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gibi isimlerin asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden en çok etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay için milletvekili adayı olarak düşündüğü ileri sürüldü. AK Parti kamuoyuna "Güçlü isimlerle seçimlere giriyoruz" mesajını verecek. Öte yandan mevcut milletvekillerinden birçoğunun "liste dışı kalacağı" da belirtildi.

VARANK KOCAELİ’DEN Mİ ADAY OLACAK?

Kocaeli siyasetinde de buna benzer iddialar ortaya atılıyor. Kocaeli’ye bir yıl içerisinde bile birçok defa gelen ve her konuşmasında ‘Kocaeli’ye geldiğim zaman kendimi evimde gibi hissediyorum’ diye açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın bu çalışma kapsamında ilimizden aday gösterilebileceği öne sürülüyor. Bakan Varank’ın Kocaeli’den birinci sıradan aday gösterileceği ifade ediliyor.