Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde hissedilen ilk dakikasından itibaren  Kocaeli Valiliği'nin koordinasyonunda, Kocaeli  Büyükşehir  Belediyesi, İl  AFAD Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve STK’lardan oluşan ekipler bölgeye gitmeye ve toplanan ayni yardımları ulaştırmaya devam ediyor.  Kocaeli Valiliği de Valilik koordinasyonunda bugüne kadar toplanan yardımların miktarını açıkladı. Buna göre 607 palet büyüklüğünde 14 bin 995 kolide 75 bin 600 adet kışlık kıyafet yardımı yapıldı. 1012 palet büyüklüğünde 2 bin 373 kolide 122 bin 848 adet hijyen malzemesi yardımı yapıldı. 207 palet büyüklüğünde 3 bin 243 kolide 52 bin 848 adet battaniye, yorgan ve tulum yardımı yapıldı. 89 palet büyüklüğünde 26 kolide 10 bin 256 adet ısıtıcı yardımı yapıldı. 1047 palet büyüklüğünde 62 bin 651 kolide 32.3 ton gıda malzemesi yardımı yapıldı. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile özel şirket ve hayırsever iş insanları hiçbir çağrıya gerek kalmaksızın imkanları ölçüsünde temin ettikleri 270 adet çeşitli büyüklükte iş makinesi, 206 adet arama ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılacak yardımcı ekipman ile bin 952 personel deprem bölgesine sevk edildi.

İŞ MAKİNESİ VE EKİPMAN SAYISI

55 adet ekskavatör, 14 adet çekici, 19 adet vinç, 11 adet beko-loder, 206 adet yardımcı ekipman ve 171 adet diğer makine yardımında bulunuldu.

35 MİLYON TL YARDIM TOPLANDI 

Ayni yardımlarla birlikte AFAD Başkanlığı tarafından bildirilen hesap numaralarına ise 35 Milyon 695 Bin 130 TL nakdi yardım yapıldı. Yapılan ayni yardım kabulleriyle ilgili çalışmalar  İzmit'teki eski Carrefour binasında devam etmekte olurken Valilik'ten nerede ihtiyaç olursa oraya yardıma koşan, depremin acısını hiç unutmayan hemşehrilere  teşekkür edildi.