Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Başta Kahramanmaraş olmak üzere Hatay, Adana, Gaziantep gibi birçok ilde binlerce bina yıkıldı. Yıkılan binaların enkazında kalan vatandaşları arama kurtarma ekipleri ilk günden itibaren başladı. Depremin ikinci gününden itibaren yoğunlaşan deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarında saatler geçmesine rağmen umutlar hiç tükenmedi. Deprem bölgesinden mucize haberleri de peş peşe gelmeyi sürdürüyor.

6 KİŞİ PEŞ PEŞE ÇIKARILMIŞTI

Depremin 102. Saatinde saat 10.00 sıralarında İskenderun’dan da mucize haberi geldi. İskenderun Arzu Apartmanı’nda dün akşam itibariyle ses gelmesi üzerine ekipler saatlerce uğraştı. 9 kişinin yaşam belirtisi vermesi üzerine ekipler adeta teyakkuza geçti. Saatler sonra arama kurtarma ekipleri, anne Yasemin Oktay, 22 yaşındaki Dilan, 17 yaşındaki Zilan Oktay, 14 yaşındaki Sadri Oktay, 24 yaşındaki Helin Oktay da enkazdan mucize şekilde çıkardı.  Hepsinin sağlık durumlarının iyi olduğu gözlemlenirken, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

KILINÇ AİLESİ DE ÇIKARILDI

Yine Arzu Apartmanı’nda oturan emekli polis olan Kılınç ailesinin de iki ferdine ulaşıldı. Ekipler anne Radiye Kılınç ve baba Hacı Murat Kılınç’ı da çıkarmak için çalışmalara devam etti. Depremin 107. saatinde ilk önce baba Hacı Murat Kılınç çıkarıldı. Sakarya’da okuyan kızları Buse, babasını gözyaşları içerisinde karşıladı. Baba Murat Kılınç’ın ardından anne Radiye Kılınç da yine ekipler tarafından çıkarıldı. Radiye Kılınç ile Murat Kılınç’ın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aramaya katılan ekipler de gözyaşlarını tutamadı.