İzmit Birlik Limited Şirketi, Vakıf İş Hanı inşaatına malzeme götürmek için izin almasına rağmen İzmit Belediyesi cadde üzerinde yeni döşenen parke taşlarının oturmamasını gerekçe göstererek kamyonların girişine izin vermedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yaşanan sıkıntının ardından şirket ortakları ve Fethiye Caddesi esnafı ile bir araya geldi. Büyükakın yürüyüş yolunun kırılarak kamyonların girişine hazırlanması için talimat verdi.

"MANTIKLI DEĞİL AMA MECBUR KILINIYOR"

İzmit Birlik Limited Şirketleri ortağı Ali Osman Aykan, Büyükakın’a, “Bize bir yol göstermenizi istiyoruz Tahir Başkanım. Bize mantıksız bir şekilde ezberlenmiş olarak yapı kredinin oradan girebilirsiniz deniyor. Mantıklı yol değil ama bize bu alan mecbur kılınıyor.” ifadelerine yer verdi.  İzmit Birlik Limited Şirketi bir diğer ortağı Haluk Ercan ise “Siz bize alt belediye ile görüşün dediniz. Biz görüştük ama bize izin vermediler. Biz diyalogtan bir sonuç alamadık. Biz ne zaman bitireceksiniz o zaman başlayalım diyoruz ama anlaşamıyoruz. Sizden bize bir yol göstermenizi istiyoruz.” dedi.

"YÜRÜYÜŞ YOLUNU KIRARIZ SAĞLIK OLSUN"

Büyükakın, “Ben bu konuda bir mantık bulamıyorum. Fethiye Caddesi’nde inşaat yapılamayacak mı? Belediye başkanı olarak bize düşen sorun çözmektir, sorun yaratmak değil. Burası benim sorunum değil diyebilirim ama ne olacak, burayı nasıl yapacaksınız? Bunun bir mantığı yok, bu bir inatlaşma olmuş. Devlet ve belediye inat etmez. Yürüyüş yolunu kırarız, sağlık olsun. Kırmadan olacak bir şey var ama yok deniyor. Kıralım ne yapalım. Kim haklı kim haksız fark etmez. Burada bir inşaat yapılamıyor.” dedi.