AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, geçtiğimiz gün Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda yaptığı konuşmasında “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao'nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” demişti. Ünal’ın bu açıklamaları büyük tepki çekmişti.

ŞEREF VE NAMUS DERSİ VERECEĞİZ

Bugün de Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl ve yönetim kurulu üyeleri, Mahir Ünal hakkında Kocaeli Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunduktan sonra açıklama yapan ADD Kocaeli Şube Başkanı Bingöl, “Cumhuriyet karşıtı ve Türkçe düşmanlığını itiraf eden AKP’li Mahir Ünal yirmi yıldır Cumhuriyetimiz sayesinde iktidar olan AKP hükümetinin grup başkan vekilidir. Üstelik te Cumhuriyet ve Türkçe düşmanlığını itiraf etmek için seçtiği kitle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençleridir. Elbette bugün burada uzun uzun Cumhuriyet kazanımları ile ilgili tarih dersi verecek değiliz ancak bir namus ve şeref dersi vermeden de geçmeyeceğiz.

 DEVRİMLERE SIKI SIKIYA TUTANACAĞIZ

Cumhuriyet'in Harf Devrimi, Dil Devrimi ve aydınlanma mücadelesi; bilimi ve eğitimi bir azınlığın ayrıcalığı olmaktan çıkartıp tüm millete kazandırmıştır. Bu devrimlerle millet bilincini kazandık, emperyalizmin her türlü saldırısını defettik. Cumhuriyetimize karşı içerden ve dışardan gelecek tüm saldırılara karşı da yine bu devrimlere sıkı sıkıya tutunacağız. Hepimizin bildiği üzere Anti-Kemalist karşı devrimci zihniyet gerek memurları ile gerek valileri ile gerekse Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizdeki uzantıları ile her seferinde toplumumuzun nabzını ölçmek için benzeri cümleler kuruyor. Ancak Kocaeli Valisi örneğinde gördüğümüz gibi bu girişimlerin sonucu sadece “U dönüşü” dür.

TAVİZ VERMEYECEĞİZ

AKP Grup Başkanvekili Mahir ÜNAL’ın sözleri bir ifade özgürlüğü değil, anayasamızın değiştirilemez maddelerine karşı bir suçtur. Aynı zamanda çıkarmaya muktedir oldukları dezenformasyon yasası kapsamında da suçtur. Çünkü yalan bilgidir. Dolayısı ile Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz. Bugün burada meclisten yemin etmemişte olsak da devletimizin varlığı ve bağımsızlığını, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü, milletimizin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyan namuslu ve şerefli inşalar olarak toplandık. Atatürk ve Cumhuriyet Devrimleri ile hesaplaşmak isteyen, “Mustafa Kemal ve Kuvayı Milliye maskaraları Yunan askerlerinin önünden kaçıyor.” Cümlesini kuran İskipli Atıf’ın torunları varsa, İzmir’de işgalci Yunan askerini denize döken Ebedi Baş Komutanımız Mustafa Kemal’in askerleri de görevin başındandır. Taviz vermeyeceğiz. Siyaset yapmıyoruz, cumhuriyet devrimlerini koruyoruz.”