CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı il binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Yıldızlı, cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile İzmit’te gerçekleşen 10. Açılış Bayramı hakkında eleştirilerde bulundu. Yarım kalan projeler hakkında açıklama yapan Yıldızlı şu ifadeleri kullandı;

“Geçtiğimiz hafta sonu sayın Cumhurbaşkanı ilimizdeydi. Çeşitli açılışlarda bulunmak adı altında Ak parti mitingi mi yapıldı Cumhurbaşkanı mitingi mi yapıldı bilmiyoruz. Oradan buradan kişi getirdiler bizi ilgilendirmiyor. Bu mitingi Adalet ve Kalkınma Partisi mi yaptı? Yoksa Cumhurbaşkanlığı mı yaptı? Bizim verdiğimiz vergilerle miting mi yapılıyor? Bunlar alışmışlar milletin parasını yemeye.

KOCAELİSPOR STADI VAR AMA YOLU YOK

Allah’tan Cumhurbaşkanı geldiğinde yağmur yağmadı. Yağmur yağsaydı durumları çok kötü olurdu. Çünkü Körfez’den kimse gelemezdi. Kocaeli yarım kalmış projeler kenti. Cumhurbaşkanının büyük ihtimal bunlardan haberi yok. Gölcük Devlet Hastanesi için açılacak sandım ama olduğu gibi duruyor. Bitmemiş devlet hastanesine bitmeyen bir yol yapıyorlar. Tepeköy göleti bir türlü tamamlanamadı. Mizah dergilerine konu olacak bizim bu teleferik meselemiz. Çayırova Devlet Hastanesi tam donanımlı devlet hastanesi olacak denmiş ama hala temel atılmadı. Kocaeli Stadyumu malum hepimiz Kocaelisporluyuz. Kocaelispor Stadı var ama yolu yok. Cengiz Topel Havalimanı yine çalışmıyor. Havalimanı var ama işletecek İrade yok.

KANDIRA YOLU YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Cumhurbaşkanı gelince Kocaeli Şehir Hastanesi açılacak sandık. Baktık ki bir hareket yok. Bunların en güzel yaptığı şey algı yönetmek. Bu nasıl bir açılış bayramı? 245 eseri tek tek inceleyeceğiz. Kocaeli’nin en büyük sorunu ulaşım. 20 yıl boyunca ne yaptılar? Bir metre metro açılmadı. Miting günü bütün yolları kapadılar. Vatandaş ciddi sıkıntılar çekti. Yukarı Hereke Pazar çalışmaları hala bitmemiş. Neyle kazıyor anlamadık. Kandıra Yolu yılan hikayesine döndü. O kadar temel attılar ama sonuç sıfır. Yolun halini hepiniz görüyorsunuz. Kocaeli’nin kocaman 20 yılını çaldınız. 20 yıldır ulaşım için hiçbir şey yapmadılar. 10. Açılış Bayramı adı altında yapılan, bizim vergilerimizle yapılan mitingi takip edeceğiz. Mitinge kaç kişi gelmiş önemli değil. Cumhur İttifakının başkanlarına sesleniyorum. Gelin birlikte inelim gezelim.” dedi.

PAZARTESİ BELLİ OLUR

Ayrıca Yıldızlı Derince ve Çayırova başkanlığı ile ilgili açıklama yaptı. Yıldızlı; “Geçici kurul ile bu akşam Derinceyi belirleyeceğiz önümüzdeki hafta Çayırova’yı belirleyeceğiz. Derinceyi Genel Merkeze bildireceğiz. Muhtemelen pazartesi belli olur.” dedi.