İlimizde açık havada düzenlenmiş en büyük ve en görkemli fotoğraf sergisi, Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Fotoğraf Sergisi Büyükşehir Belediyesi Bandosunun çaldığı marşlarla açıldı . LC Waikiki önünden başlayan yürüyüş ve fotoğraf sergisi Endüstri Meslek Lisesi yol ayırımında son buldu . Yolun sonunda Bandonun çaldığı oyun havaları, balkonlardan bakan insanları bile oynattı. Çok duygusal fotoğrafların bulunduğu bölümlerde, izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı. Sergiye gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın halkın ilgi odağı haline gelirken soru soranlar, ayaküstü iş isteyenler, kentsel dönüşüm hakkında bilgi alanlar, fotoğraf çektirenler görülmeye değerdi. Fotoğrafları tek tek inceleyen ve bilgi alan Büyükakın çok mutlu olduğunu, Cumhuriyet Bulvarında sanatsal faaliyetlere çeşitlendirerek devam edeceklerini ve sanatın her dalı ile ilgili yeni çalışmalara destek vereceklerini söyledi.
110 FOTOĞRAF SERGİLENDİ
Bilindiği gibi, ilk kazmanın vurulduğu günden ,son ev yıkılana kadar fotoğraflama çalışmalarına aralıksız devam eden Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu Derneği Üyeleri. Kent Bilinci ve Kent Hafızası oluşturulması amacı ile 900 e yakın fotoğrafı da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Arşivlerinde saklanmak üzere Foto-Film ve Arşiv Merkezine verdi. Bu uzun soluklu “Sosyal Sorumluluk Projesinde”, 110 fotoğraf sergilendi . KBFT Yetkilileri,
Bu Fotoğraf Sergisinin oluşumunda başta, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve ekibine Sonsuz Teşekkürlerimizi Sunarız. dedi.