Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kılavuz Gençlik Akademi Liseler projesi, gençlere eğitim ve kültürel destek sunarak, “Gönül Nakışları” sergisi ile yeteneklerini sergileme fırsatı sağlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gençlere eğitim ve sosyal alanlarda destek sunan ödüllü projesi Kılavuz Gençlik Akademi Liseler ile her yıl fark yaratan çalışmalara imza atıyor. Akademi Liseler, lise ve lise mezunu öğrencilere yeni bir vizyon kazandırarak, şehrin dört bir yanından binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim fırsatı sunuyor. Bu projeyle, başarılı, özgüvenli ve erdem sahibi bir gençlik yetiştirilmesi hedefleniyor; sanat, müzik, kültür ve spor alanlarında aktif bir gençlik oluşturuluyor.

GÖNÜL NAKIŞLARI SERGİSİ
Akademi Liseler’in Nefise Mektebi’nde hat, tezhip ve ebru sanatları eğitimi alan öğrencilerin eserleri, “Gönül Nakışları: Akademi Lise Geleneksel Sanatlar Sergisi”nde sanatseverlerle buluştu. Seka Sanat İhtisas Merkezi’nde gerçekleştirilen serginin açılışına Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Yazar Sadık Yalsızuçanlar ve birçok katılımcı iştirak etti. Sergide, öğrencilerin 140’a yakın eseri 6 gün boyunca sergilendi.

MEVLANA SÖYLEŞİSİ
Serginin açılışında, 7-17 Aralık tarihleri arasında kutlanan Mevlana Haftası dolayısıyla Yazar Sadık Yalsızuçanlar’ın katılımıyla anlamlı bir söyleşi düzenlendi. Seka Sanat İhtisas Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Hz. Mevlana’nın yaşam, sanat ve insanlık üzerine gençlere verdiği tavsiyeler paylaşıldı. Katılımcı gençlere Yazar Yalsızuçanlar’ın ‘Rumi’ kitabı hediye edildi. Gençler, kitabı imzalatmanın yanı sıra yazarla keyifli bir sohbet etme fırsatı buldu ve salondan mutlu bir şekilde ayrıldılar.

