Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan korkutan uyarı: Marmara’da iki deprem olacak, sarsıntılar yıllarca sürecek!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara Bölgesi’ni uyardı. Ercan, Marmara’da iki deprem beklediğini belirterek, önlem alınmazsa yıkımın çok büyük olacağını söyledi

Jeofizik yüksek mühendisi Prof.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen İstanbul depremleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ercan, Marmara bölgesinde bir değil, iki ayrı depremin meydana gelmesini öngördüğünü belirtti.

Ercan, bu depremlerden birinin İstanbul’un Küçükçekmece, diğerinin ise Tekirdağ Marmara Ereğlisi merkezli olabileceğini vurguladı. Mynet’e yaptığı açıklamada, “Marmara Ereğlisi önünde 7-7.2 büyüklüğünde bir deprem bekliyorum. Bu durum Tekirdağ’ı ve çevresini etkileyecek. İstanbul ise mevcut yapı ve nüfus yoğunluğuyla bu durumu kaldıramaz,” dedi.

KÜÇÜKÇEKMECE’DEN KINALIADA’YA KADAR BİR KIRILMA OLACAK

Ercan, 1999’dan beri aynı görüşü savunduğunu ifade ederek, “Beklenen depremin zamanını kesin olarak bilemeyiz, ancak iki deprem bekliyorum. Biri Küçükçekmece’nin 25 kilometre güneyinde ve 6.4 ile 6.7 arasında bir büyüklükte olacak. Bu olası deprem, Kınalıada ve Sivriada’dan Küçükçekmece’ye kadar uzanan bir alanda kırılacak,” şeklinde konuştu. Ercan, İstanbul’un yerleşim planlamasında dikkatli olunması gerektiğini, aksi takdirde beklenmedik felaketlerle karşılaşılabileceğini belirtti.

TEKİRDAĞ’DAKİ DEPREMİN ETKİSİ

Diğer deprem kolunun ise Tekirdağ Marmara Ereğlisi önünde gerçekleşeceğini söyleyen Ercan, bu depremin derinliğinin 7 ila 10 kilometre arasında olmasını beklediğini ifade etti. Ercan, bu depremin Büyükçekmece’den Saros Körfezi’ne kadar olan alanı etkileyebileceğini belirtti.

SARSINTILAR 2-3 YIL SÜRECEK

Ercan, beklenen depremlerin süresi hakkında da bilgi verdi ve ilk depremin 20 ila 35 saniye, ikinci depremin ise 30 ila 40 saniye arasında süreceğini öngördü. İstanbul’da geçmişte meydana gelen 16 yıkıcı depremin her birinin birden fazla sarsıntıyla sonuçlandığını hatırlatan Ercan, “Sarsıntılar 2-3 yıl boyunca devam edecek. Depremler bir yasaya sahiptir; geçmişte olmuşsa gelecekte de benzer şekilde olacaktır,” dedi. İstanbul’un yüksek nüfus ve yapı yoğunluğunun, depremlerin etkisini artırabileceğini sözlerine ekledi.