Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Bakan Şimşek’ten 4 trilyon dolarlık buluşma

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York’ta toplam varlık büyüklüğü 4 trilyon doları aşan 25’ten fazla farklı kuruluşun temsilcisiyle bir araya geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta toplam varlık

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, G20, IMF ve Dünya Bankası Bahar toplantıları kapsamında geldiği ABD’de New York temaslarını tamamladı. Türkiye-ABD İş Konseyi ve Citi Group tarafından düzenlenen geniş katılımlı yatırımcı toplantısına katılan Şimşek, ağırlıklı olarak portföy yatırımcılarından oluşan bir grupla buluştu.

Bakan Şimşek'ten 4 trilyon dolarlık buluşma
Bakan Şimşek’ten 4 trilyon dolarlık buluşma

YATIRIMCILARDAN BÜYÜK İLGİ

Yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği toplantıya, toplam varlık büyüklüğü 4 trilyon doları aşan 25’ten fazla farklı kuruluştan üst düzey temsilciler katıldı. Şimşek, dünyanın önde gelen üç büyük kredi derecelendirme kuruluşunun üst düzey yöneticileriyle de ayrı ayrı değerlendirme toplantıları gerçekleştirdi.

TEMASLAR DEVAM EDECEK

Citi Group Yönetim Kurulu Başkanı John Dugan ile de görüşen Şimşek’in New York temaslarına Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan da eşlik etti.  Şimşek, New York’un ardından ABD temaslarına bugün Washington’da devam edecek.

 

Kaynak: NTV