Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) giden yol ve ilçe merkezi yolları kar nedeniyle ulaşıma kapanırken, çok sayıda servis aracı yolda mahsur kaldı.
SERVİS ARÇLARI YOLDA KALDI
Yoğun kar yağışı nedeniyle OSB’ye çalışan işçileri taşıyan servis araçları ilerlemekte güçlük çekti. Gebzeli Gazeteci Emrah Dursun ve sabah trafikte kalan vatandaşlar yaşadıkları mağduriyeti kayıt altına aldı. Bazı bölgelerde yollar tamamen kapanırken, araçlar uzun süre hareketsiz kaldı. Trafikte yaşanan aksamalara kar küreme ve tuzlama ekipleri müdahale etmeye çalıştı.
YETKİLİLERDEN UYARI
Yetkililer, kar küreme ve tuzlama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtirken, sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması, yola çıkan araçların ise kar lastiği ve zincir kullanması gerektiği hatırlatıldı. Yolların yeniden ulaşıma açılması için belediye ve karayolları ekipleri yoğun bir şekilde çalışıyor. Ancak kar yağışının aralıksız devam etmesi nedeniyle çalışmaların zaman aldığı ifade ediliyor.
YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ
Dilovası’nda etkili olan kar yağışı, bölgedeki yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, vatandaşların dikkatli olmaları ve yapılan uyarılara riayet etmeleri önem taşıyor.