Kocaeli’nin Çayırova ilçesi Özgürlük Mahallesi’nde yaşanan çevre kirliliği olayı, vatandaşların tepkisine yol açtı. Sultan Fatih Anaokulu yakınlarında bir ticari araçtan boş bir arsaya gelişi güzel atılan katı atıklar, çevre sakinleri tarafından görüntülendi.

KAMERALARA YAKALANDILAR
243/3 Sokak’ta meydana geldi. İki kişi, ticari araçlarının içindeki katı atıkları boş bir arsaya bırakarak çevreyi kirletti. Şahıslar, atıkları yol kenarına dökerek hızla olay yerinden uzaklaştı. Bu anlar, çevrede bulunan vatandaşların dikkatinden kaçmadı. Cep telefonlarıyla kaydedildi.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ
Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından çevre sakinleri duruma tepki gösterdi. Mahalle halkı, bu tür sorumsuz davranışların çevreyi kirlettiğini ve halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek yetkilileri göreve çağırdı.
YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, vatandaşlar çevre kirliliğine neden olan şahısların tespit edilerek cezalandırılmasını talep ediyor. Yerel yönetimlerin ve çevre koruma ekiplerinin bölgede önlem alması bekleniyor.