Kocaeli Üniversitesi’nde takipli olan bir hasta, istemediği halde Kocaeli Şehir Hastanesi’ne getirildi. Doğum sürecinde yaşananlar hem fiziksel hem de psikolojik bir travmaya dönüştü. Hastanın iddiasına göre, sancısı yeni başlamış olmasına rağmen kendisine hemen suni sancı verildi. 12 saat boyunca dayanılmaz acılar çektiğini belirten hasta, sezaryen talebinde bulunmasına rağmen bu isteği reddedildi.
Doğum sırasında yaşanan zorluklar nedeniyle rahim ağzına kadar yırtık oluştuğu, plasentanın parçalandığı ve rahimde kese parçalarının kaldığı söylendi. Ancak, bu durumlar hastane epikriz raporunda yer almadı. Doğum sonrası başlayan kasılma ve kanamalar nedeniyle hasta aynı gün içerisinde üç kez ameliyata alındı. Son ameliyatta ise rahmin alınması gerektiği belirtildi. Yoğun bakımda gözlerini açtığını söyleyen hasta, yaşadığı fiziksel acıların yanı sıra psikolojik olarak da zorlandığını ifade etti.

PSİKOLOJİK BASKI
Hastaneden taburcu edilmek istendiği gün, bir gün daha kalması gerektiği söylendi. Ancak hasta, kalmak istemediğini belirterek itiraz ettiğinde, güvenlik görevlilerinin fiziksel müdahalesiyle karşılaştığını iddia etti. Yaşadığı zorbalıklar karşısında kendini çaresiz hissettiğini belirten hasta, psikolojik baskıya maruz kaldığını ve kendisine “OKB (Obsesif Kompulsif Bozukluk)” hastası olduğu gerekçesiyle deli muamelesi yapıldığını söyledi.

“SAĞLIK BAKANLIĞI NEDEN VAR”
Hasta, yaşadığı bu süreçte hem fiziksel hem de psikolojik olarak büyük zarar gördüğünü, doğum sonrası lohusalık psikolojisiyle birlikte bu travmaların etkisini hâlâ atlatamadığını ifade etti. “Bu hastane yüzünden çocuğumu adam akıllı emziremedim, kimse yanımda olmadı. Sağlık çalışanına şiddet olaylarında sonuna kadar personeli destekleyen devlet, hastasına bu denli zorbalık yapılırken nerede?” diyerek Sağlık Bakanlığı’na tepki gösterdi.

MADDİ İMKANSIZLIKLAR NEDENİ İLE DAVA AÇAMADI
Maddi imkânsızlıklar nedeniyle dava açamadığını belirten hasta, yaşadığı bu ihmallerin ve zorbalıkların sorumlularının cezalandırılmasını talep ediyor. “Umarım kimsenin yanına kalmaz” diyerek sesini duyurmaya çalışan hasta, benzer durumların başka insanların başına gelmemesi için yetkilileri göreve çağırdı. Bu olay, sağlık sisteminde hasta hakları ve ihmaller konusunu bir kez daha gündeme getirirken, yaşananların detaylarının aydınlatılması ve sorumluların hesap vermesi gerektiği vurgulanıyor.

