Rusya’da genel seçimlerde Ukrayna’nın 4 bölgesi de yer alacak

Rusya’da 10 Eylül 2023’te yapılması planlanan parlamento, valilik ve 20 bölgesel parlamento seçimlerinde Ukrayna’nın Luhansk, Donetsk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin de yer alacağı ifade edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Merkez  Seçim Komisyonu Başkanı (MSK) Ella Pamfilova ile bir araya geldi. Görüşmede, 10 Eylül 2023’te yapılması planlanan parlamento, valilik ve 20 bölgesel parlamento seçimleri ele alındı. MSK Başkanı Pamfilova, “Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Zaporijya ve Herson bölgelerinin liderleri, bu seçimlerin yapılması ihtiyacının ortaya çıktığını belirterek bize geldiler. Yasaya uygun olarak FSB ve Savunma Bakanlığı ile gerekli tüm istişareleri yaptık. Bunu dikkatlice tartıştık, tüm artıları, eksileri tarttık ve onların inisiyatifini, seçim yapma arzusunu desteklemek için böyle ciddi bir sorumluluk üstlendik” dedi.

# Seçim

03 Tem 2023 - 23:38 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.