FETÖ’nün finansal yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Maydonoz Döner zincirinin kurucusu Ömer Şeyhin’in 111 sayfalık ifadesi gün yüzüne çıktı. Şeyhin, şirket ortağı olarak görülen birçok kişiyi tanımadığını iddia etti.

OPERASYONUN DETAYLARI
Antalya merkezli olarak 32 ilde düzenlenen operasyonda, Maydonoz Döner zinciri üzerinden FETÖ’ye finans sağladığı belirlenen 126 kişi tutuklandı. Şüphelilerden 156’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 90’ı ise emniyet ve savcılık tarafından serbest kaldı. Tutuklananlar arasında FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle KHK ile ihraç edilen hakim ve kamu görevlileri de yer alıyor.

ESKİ ÇALIŞANIN İTİRAFLARI İLE BAŞLAYAN SORUŞTURMA
Maydonoz Döner’e yönelik operasyon, zincirin bir şubesinde çalışan R.Ö.’nün CİMER’e yazdığı itiraf mektubuyla başladı. R.Ö., ciro artışları ve kamudan ihraç edilen FETÖ şüphelilerinin toplantılar yaptığına dair bilgiler paylaştı. Savcılık tarafından ifadesi alınan R.Ö., örgütle bağlantısını bildiği bir arkadaşının referansıyla işe başladığını ve birçok itirafta bulunduğunu belirtti.

ÖMER ŞEYHİN’İN İFADESİ
Yenişafak’ta yer alan habere göre, Ömer Şeyhin, şirket ortağı olarak görülen birçok kişi hakkında “Tanımıyorum” yanıtını verdi. Şeyhin’e, FETÖ’nün mahrem yapılanmasında yer alan Metin Eroğlu ve yurt dışı yapılanmasında bulunan Gökhan Ertaş’ı tanıyıp tanımadığı soruldu. Şeyhin, bu kişilerle yaklaşık 6 aydır tanıştığını ve FETÖ ile iltisaklarını ilk kez soruşturma sırasında öğrendiğini söyledi.
Şeyhin, Metin Eroğlu’nun Arap yatırımcılara hisse satışı konusunda resmi bir bağı olmamasına rağmen tüm işlemlerde bulunduğunu doğruladı. Gökhan Ertaş’ın ise Metin Eroğlu’nu kendi elemanı gibi kullandığını belirtti.

ANKARA ŞUBESİ SAHİBİ HAKKINDA YORUM
Şeyhin, FETÖ iltisakı gerekçesiyle hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası istenen Yüzbaşı Levent Doğan hakkında ise “Ankara’daki Maydonoz Döner şubelerimizden birinin sahibi olarak tanıyorum. Ancak FETÖ ile bağlantısı olup olmadığına dair bilgim yok” dedi.

OPERASYONUN YANSIMALARI
Maydonoz Döner operasyonu, FETÖ’nün finansal ağının ne kadar geniş olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Soruşturma, örgütün iş dünyasındaki yapılanmasına dair önemli ipuçları sunarken, Ömer Şeyhin’in ifadesi de operasyonun derinliğini ortaya koyuyor.
