Şirin açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;
Genel Başkanımızın bir duruşu var çok ciddi umut verdi insanlara. Bu seçimlere nasıl yansır tabi o zaman içerisinde belli olur. Meral hanım hak etmediği bir muameleye maruz kaldı. Meral Hanım muhalif duruşundan vazgeçmedi ama devlet terbiyesi almış bir insan. Türk siyasetinin 40 yılında olan bir insan. Cumhurbaşkanını ziyaret etmesi anormal bir şey değil.

LİNÇ KÜLTÜRÜNE SAHİP İNSANLAR VAR
Muhalif mahallede de hep şikâyet edilen insan tipini kat be kat aşan linç kültürüne sahip insanlar var. Siyasal iktidarı eleştirirken adaletsizlikten, eşitsizlikten dem vuruyor ama aynısını kendi mahallesinde insan yapınca onu sukut geçiyorlar. Bazı şeylerin konuşulmasından bile rahatsız olup siz iktidarın değirmenine su taşıyorsunuz deyip o sesleri susturmak doğru değil
HAİNLİK YAPMADI AMA HAZMEDEMEDİ…
Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a en şiddetli en omurgalı muhalefeti yapan insan. Ama aynı şeyi İmamoğlu, özel, Meral Hanım da yapıyorsa aynı duruşu göstermek lazım. Türkiye’de siyaseti Fenerbahçe Beşiktaş taraftarlığından çıkartmak gerekiyor. Meral hanım da bu çizgide siyaset yaptı uzun yıllar. O ayak oyunlarına biraz aşırı tepki gösterdi, biraz daha hazmedebilmeliydi. Soğuk kanlı olmalıydı ama hata etti ama bu siyasal hata hainlik yapmadı ondan bir kuşkum yok. Bu da Meral hanımın siyasal ömrünü bitirdi. Şimdi başka bir Genel başkanımız var, onun daha farklı tepkileri var. Daha güçlü tepkileri var. İnşallah Müsavat Bey ileriki yıllarda Türk siyasetinde daha etkili olacak.
İMAMOĞLU MU YAVAŞ MI?
Çalışma arkadaşlarımın nasıl baktığını biliyorum. Parti olarak kişiler üzerinden siyaset okuması gerçekleştiremeyiz. Mansur mu İmamoğlu mu diye bir tereddütlümüz olmaz. Bugün seçim konuşmak için çok yanlış bir zaman. Tayyip Erdoğan’ın önünde 3 yıldan fazla bir süre var neden erken seçime gitsin ki? Türkiye’yi istediği gibi yönetiyor. Tartışmamız gereken çok farklı şeyler var. Türkiye’de erken seçim olacakmış gibi bir sanıyla biz aday belirleyelim demek olmaz. Bir kişinin arkasında yüzde 50’yi kanalize etmiş olursunuz anca. Ama seçim var mı yok.

