Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ardından İstanbul başta olmak üzere birçok ilde etkili olması beklenen “Altay” kar fırtınası yurda giriş yaptı. İstanbul’da kar yağışının 4 gün boyunca etkili olması beklenirken, kar kalınlığının megakentin bazı bölgelerinde 40 santimetreye kadar ulaşması bekleniyor. Kuvvetli kar yağışının ardından İstanbul’da 4 gün etkili olacak kar yağışlarıyla ilgili uyarılarda bulun Türkiye’yi etkisine alan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitim-öğretime ara verildi

KOCAELİ’DE OKULLAR TATİL OLACAK MI
Meteorolojik olaylar sonucu meydana gelebilecek olası olumsuz etkiler açısından idari sorumluluğu bulunan kurum ve kuruluşlarca alınacak tedbirlerin gözden geçirilmesi ve varsa eksiklerin giderilmesi için kış tedbirleri toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.

GAMER toplantı salonunda yapılan toplantıda İlimizdeki tüm imkanlarla koordineli bir şekilde çalışarak olumsuz hava koşullarında vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edileceğini ifade eden Vali Aktaş, tüm katılımcılara teşekkür edip, çalışmalarında başarılar diledi. Toplantı, İlgili kurumlar tarafından kış mevsimi ile ilgili alınması gereken önlemlere ilişkin katılımcılara bilgilendirmelerde bulunulması ve görüş ve önerilerin alınmasının ardından son buldu.
Toplantının ardından gözler Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’a çevrildi. Aktaş’ın bu akşam saatlerinde ilimizdeki okullarda kar tatiline dair açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor.
