Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

İcra memurunu silahla yaralayan avukata 13 yıl 6 ay hapis

Kocaeli’de, bir icra memurunu tabancayla yaralayan avukat Teoman E. hakkında görülen davada karar açıklandı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Kocaeli‘de, bir icra memurunu tabancayla yaralayan avukat Teoman E. hakkında görülen davada karar açıklandı. Sanık, “kasten yaralama” ve “ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından toplam 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İcra memurunu silahla yaralayan avukata 13 yıl 6 ay hapis

OLAYIN DETAYLARI

26 Aralık 2022’de Kadıköy Mahallesi Ilgaz Sokak’ta meydana gelen olayda, icra memuru Bünyamin Alyakut, işe gitmek üzere evinden çıktığı sırada silahlı saldırıya uğradı. Yaralı halde hastaneye kaldırılan Alyakut’un saldırganı, avukat Teoman E. olarak belirlendi. Zanlı, olaydan kısa süre sonra gözaltına alınıp tutuklandı.

İcra memurunu silahla yaralayan avukata 13 yıl 6 ay hapis

“HAKSIZLIĞA UĞRADIM”

Sanık Teoman E., ifadesinde Alyakut ile iş takibi yaptıklarını belirterek, “Beni müvekkilime haksız şekilde azlettirdiği ve mahkemede yalan tanıklık yaptığı için kendisini vurdum” dedi. Mahkemede ise öldürme niyetinin olmadığını, yalnızca korkutmak amacıyla hareket ettiğini savundu.

İcra memurunu silahla yaralayan avukata 13 yıl 6 ay hapis

MAHKEME KARARI

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 7. duruşmasında savcı, sanığın “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçundan cezalandırılmasını talep etti. Ancak mahkeme, suçun “kasten yaralama” kapsamında değerlendirildiğine hükmetti. Teoman E.’ye bu suçtan 7 yıl 6 ay, ruhsatsız silah bulundurma suçundan ise 6 yıl hapis ve 30 bin TL para cezası verildi.

İcra memurunu silahla yaralayan avukata 13 yıl 6 ay hapis