Gebze’nin Çayırova Mahallesi’nde hayırsever iş insanları Gülseren Kirmani ve Mehmet Başaran, eğitime katkıda bulunmak amacıyla 75 milyon TL değerindeki arsayı Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışladı. Arsa üzerine yapılması planlanan eğitim kampüsü için düzenlenen protokol imza töreni, Kocaeli Valiliği’nde gerçekleştirildi.
PROTOKOL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve hayırseverler katıldı. Vali Aktaş, törende yaptığı konuşmada, “Hayırseverlerimiz sayesinde eğitim alanında önemli bir adım atıyoruz. Bu değerli bağış için Gülseren Hanım ve Mehmet Bey’e teşekkür ediyorum. Bu arsa, geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine büyük katkı sağlayacak” dedi.
“ORTAOKUL İNŞA EDİLECEK”
Proje hakkında bilgi veren Vali Aktaş, 4 bin 300 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerine bir ortaokul yapılmasının planlandığını belirtti. “İlk projelendirme çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz inşaata başlayacağız. Bu okul, bölgenin eğitim ihtiyacını karşılayacak önemli bir yatırım olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR MESAJLARI
Törende söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Eğitime yapılan bu anlamlı destek, şehrimiz için çok kıymetli. Mehmet Bey ve Gülseren Hanım’a bu büyük katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu bağış, 75 milyon TL’lik değeriyle eğitime ciddi bir destek sağlayacak” dedi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de hayırseverlere teşekkür ederek, “Bu tür bağışlar, toplumun gelişimine büyük katkı sağlıyor” dedi.