Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları ve İş Dünyası ile Buluşma programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye ekonomisinin küresel belirsizliklere rağmen iyi bir performans sergilediğini belirterek, enflasyonla mücadelede ilerleme kaydedildiğini vurguladı.

KAYSERİ’YE 92.1 MİLYAR TL YATIRIM
Programda Kayseri’nin ekonomik gelişimine özel bir vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin şehre sağladığı destekleri şöyle özetledi:
“Hükümet olarak Kayseri’nin potansiyelini tam anlamıyla kullanabilmesi için gereken her türlü katkıyı sağlıyoruz. Teşviklerimiz sayesinde tamamlanan 1052 özel sektör projesinde toplam 92.1 milyar TL yatırım gerçekleşti. Bu yatırımlarla son 22 yılda Kayseri’de 30 bin kişilik istihdam sağlandı. Bunun yanı sıra pek çok teşvik, destek, hibe ve projeyle Kayseri’nin yanında olduk, bundan sonra da Kayseri’yi yalnız bırakmayacağız.”

“KÜRESEL BELİRSİZLİKLERE RAĞMEN EKONOMİ VERİLERİMİZ İYİ”
Erdoğan, Türkiye ekonomisinin genel durumu hakkında da değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi:
“Ekonomi programımız olumlu bir şekilde ilerliyor. Küresel belirsizliklere rağmen ekonomi verilerimiz gayet iyi. Kamu borcumuzun milli gelire oranı düşüyor. 2025 yılında çok daha güzel neticeler almayı hedefliyoruz. Enflasyonla mücadelede belli bir aşamaya geldik ve bu sene ekonomide rekorlar yılı olacak.”

“KAZANIMLARIMIZ BİZLERE LÜTFEDİLMEDİ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet olarak elde edilen başarıların büyük bir mücadeleyle kazanıldığını hatırlatarak, “Bu topraklardaki 1000 yıllık tarihimizde bir hakikati çok iyi biliyoruz: Millet olarak elde ettiğimiz hiçbir kazanım bize lütfedilmedi. Hepsi büyük bir çabanın ve fedakarlığın sonucudur” ifadelerini kullandı.
