Anahtar Parti Kocaeli İl binasının açılışı ile Yavuz Ağıralioğlu gerçekleştirdi. Ağıralioğlu gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Ağıralioğlu, açılıştan sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi ve soruları yanıtladı. Kandıra’da bugün görüşmeler gerçekleştiren DEM Parti’ye de değinen başkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “
Parti açılışına fiziken yapmak kolay Anahtar Parti milletin kalbini kuruldu. 81 ilde 81 vilayeti gezmek istiyoruz. Çok Partimiz var Siyasi Partilerin çok mazereti var. Bugün memleketimizin gençleri bundan iyisini yapmaktan korkarsa o zaman vahimdir. Dünya ekonomisinden aldığımız payı büyütürsek olacak. Yönetim maharetinde eksiklik Var. Bir Parti’den çok ciddiyet ,merhamet nezakete ihtiyacı vardı hepimize hayırlı olsun biz bu Partiyi kurduk.

MEŞRU MUATTAP OLAMAZ
Kandıra Dem Parti’nin bugün görüşmesi var nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Ağıralioğlu ,Şunun bilinmesini isterim Öcalan meşru muhatap değildir. onun üzerinden konuşmak millete devlete hakarettir. Bir Müslüman aynı yerden iki kere ısırılamaz. Geçmişte söylediklerini duysunlar. Biz söyleyince alınıyorlar.
KANDİLİ MECLİS’İN UZANTISI OLDU
Denesek ne olur ki derken evlatları, denesek ne olur ki İstanbul’u kaybettiniz Denesek ne olur ki derken Kürtleri kaybettiniz Denesek ne olur ki Milleti kaybediyorsunuz. DEM o zaman HDP iken kandilin meclisteki uzantısı derdi hükümet. Şimdi kandili meclis uzantısı oldu. Öcalan’dan gelecek lafla çözüm olacak gibi gözükmesi doğru değil. PKK sınır ötesinde verilecek bir devlete taviz yok.