Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Bakan Bolat: “İşsizlik oranı bir yıldan uzun süre yüzde 9’un altında”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kocaeli’de iş dünyası ile bir araya geldiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Bu haberin fotoğrafı yok

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kocaeli‘de iş dünyası ile bir araya geldiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. İlk 9 aylık büyümenin yüzde 3.2 olarak gerçekleştiğini ve bunun 1.9 puanlık katkısının net mal ve hizmet ihracatından geldiğini belirtti. Ayrıca, istihdamda 1 milyon 60 bin civarında ilave artış sağlandığını vurguladı. Bakan Bolat, işsizlik oranının bir yıldan fazla bir süredir yüzde 9’un altında olduğunu da ifade etti.

Bakan Bolat: "İşsizlik oranı bir yıldan uzun süre yüzde 9'un altında"
Bakan Bolat: “İşsizlik oranı bir yıldan uzun süre yüzde 9’un altında”

İHRACAT VE İSTİHDAMDA BAŞARILAR

Gebze’de düzenlenen İş Dünyası İstişare Toplantısı’na katılan Bakan Bolat, Kocaeli’nin 11 ayda ihracat artış oranının yüzde 7.5 olduğunu belirterek, “Bu büyük bir başarı. Genel ihracat artış oranımız yüzde 2-2.5 arasında iken, Kocaeli ihracatta hız kesmedi. Kocaeli’nin ithalatında ise yüzde 11’lik bir azalma yaşandı. Geçen yıl yüzde 71 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı, bu yılın ilk 11 ayında yüzde 81’e yükseldi. İnşallah bu oran daha da artacaktır.” dedi.

Bakan Bolat: "İşsizlik oranı bir yıldan uzun süre yüzde 9'un altında"

İHRACAT DESTEKLERİ VE TİCARET DİPLOMASİSİ

Bakan Bolat, ihracatta sağlanan artışların yanı sıra cari işlemler açığındaki iyileşmelere de dikkat çekerek, “Dış ticaret açığımızı azaltmada önemli bir gelişme kaydettik. Bu başarılar, ihracat desteklerimiz ve ticaret diplomasisi çalışmalarımızın sonuçlarıdır. 200 ülkeyle yaptığımız karma ekonomi komisyonu ve toplantılarının etkisiyle büyüme dış ticaretin katkısıyla devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Bakan Bolat: "İşsizlik oranı bir yıldan uzun süre yüzde 9'un altında"

GELECEK HEDEFLERİ

Bakan Bolat, Türkiye’nin 2025 yılı itibarıyla 1 trilyon 300 milyar dolar milli gelire ulaşacağını müjdeleyerek, “Bu yıl sonunda 1 trilyon 260 milyar dolar milli geliri hedefliyoruz. Hükümet olarak mesleki ve teknik eğitime büyük önem veriyoruz. Okul sayısını, müfredatları ve öğretmen sayısını artırıyoruz. Türkiye, sizler büyüdükçe ve güçlendikçe daha da büyüyecek.” ifadelerini kullandı.