Kocaeli Kartepe Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Ali Oktay bugün Kartepe Antik Köfte basın toplantısı gerçekleştirildi .Basın açıklamasını gerçekleştiren Oktay Kartepe’nin büyük sorunları olduğunu gelişen kadro ile sorunlara çözüm bulacaklarını ifade etti.

KARTEPE’DE SIKILMADIK EL BIRAKMADIK
“Bundan 2.5 yıl önce kongre sürecimizle görüşmelere başlamıştık. Ondan hemen önce neler yaptık neler yapacağız diye konuşmuştuk. 2019 Ak Parti’den istifa ettikten sonra BBP bir araya geldik. Biz atandığımızda daha önceden Kartepe BBP hiç kurulamamıştı elimizde hiç veri yoktu. Binamız bile yoktu. Kartepe’de Ak Parti sadece logosunu görünce verecek yüzde 30’luk kesim varken biz 2 bin küsür oy aldık. Adım adım Kartepe projesi başlatmıştık. Kartepe’de sıkmadık el bırakmayacağız dedik ve yaptık. Kartepe’de yeni kurulmuş bir Parti olarak 2 bin barajını geçtik. Her sandıkta oy aldık biz burdan şu mesajı aldık halk bize Kartepe ‘de var olun dedi. Kocaeli’de en çok oyu alan ilçe olduk.

KARTEPE’DE Kİ ÖĞRENCİLERE YENİ AŞEVİ
Umuttepe’ye aşevi kurduk ve biz bunu yaparken yapamazsınız altından kalkamazsınız dediler, daha merkezi bir yere yapın dediler. Biz üniversite öğrenci olmanın zorluğunu biliyoruz ve çok şükür kurduk. Tamamen ücretsiz, yemekhane, kütüphane ,eğlence imkanı sunuyoruz. Şimdi ise Alperen Ocakları Aşevini Kartepe’ye kuruyoruz Arslanbey Ataevler bulunan öğrencilerimiz için Melek Yüksekokulu’nun oraya kuracağız. Bu noktada bizi tek tedirgin eden Umuttepe daha global ama oranın yerli esnafları var burada denge kuracağız yakın zamanda hayata geçireceğiz.

KARTEPE’NİN ÇOK SORUNU VAR
Alperen Ocakları ile gençlere öncelik oluyoruz. Kadın kolları tamamen özveri ile çalışıyor ve yaptığımız bir çok şeyi kendi cebimizden yapıyoruz Daha çok hizmet edecek kadın kolları ve Alperen Ocakları kuruyoruz. Önümüzdeki dönem çok daha büyük çalışmalarımız olacak. Artık kongre gidiyoruz. Biliyoruz ki Kartepe’nin büyük sorunları var Özellikle elektrik sorunları için Derbent Acısu ,İstasyon mahallelerimizde elektrik direklerini yeraltına alınacak.

ASGARİ ÜCRET HEPİMİZİN İÇİNİ SIZLATTI
Asgari ücret gerçekten hepimizin içini sızlattı. halkımızın gerçek ihtiyaçlarını ve piyasa koşulları göz önünde bulundurularak yeniden değerlendirilmeli. Bu rakam hiç bir kesimi mutlu etmedi. Çok zor bir süreç 2025 yılı finansal açıdan çok daha zor bir yıl olarak görüyorum.
