Meclis’te 2025 bütçe görüşmelerinin bitmesinden sonra gözler Kabine değişimine çevrildi. AK Parti, il kongrelerini mart ayına kadar tamamlayıp, nisan ayında ise Büyük Kongre yapacaktı.
Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, il kongrelerinin şubatın ortasına kadar bitirilmesini istedi. Şubat sonunda 8. Büyük Kongre yapılması bekleniyor. Hem Kabine, hem MKYK ve MYK’da büyük değişim gündemde. 18-19 Şubat tarihlerinde İstanbul İl Kongresi ile illerdeki kongre süreci tamamlanacak. İstanbul’da mevcut İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin devam etmesi bekleniyor.

İL BAŞKANLIĞI İÇİN ADI GEÇİYOR
Parti kulislerinde Cenk Dilberoğlu’nun da adı İstanbul İl Başkanlığı için geçiyor. İHL mezunu ve Ensar Vakfı yöneticiliği de yapan Dilberoğlu halen AKP MKYK üyesi.
